Zesde Boonen & Friends voor het goede doel met Kittel en Greipel als blikvangers

Zesde Boonen & Friends voor het goede doel met Kittel en Greipel als blikvangers

Zelf is hij nog niet competitieklaar. "Maar we gaan mijn fans wel verrassen met een surprise-act", klinkt het wat mysterieus. Na een sabbatjaar vindt zaterdag de 6de Boonen & Friends plaats, ten voordele van twee goede doelen: vzw Move to Improve en vzw Bijs.

Een pak mooie namen, zaterdag aan het Molse Zilvermeer. Met onder meer Michael Kwiatkowski, Marcel Kittel, André Greipel, Pieter Weening, Jens Keukeleire, Maarten Wynants, Nikik Terpstra, Pieter Vanspeybrouck, Marcel Sieberg, Guillaume Van Keirsbulck, Preben Van Hecke, Zdenek Stybar, Tiesj Benoot, Frédérique Robert, Jelle Wallays, Stijn Vandenbergh, Jurgen Van Den Broeck, Kurt Geysen, Nikolas Maes en Stig Broeckx mogen de organisatoren zich in de handen wrijven.

"Wat meer is", weet Boonen. "Het niveau van deze wedstrijd gaat jaar na jaar omhoog. De mannen zijn enthousiast en bereiden zich zelfs goed voor om niet af te gaan. En het gros der wegrenners zal hier ook met top-crossmateriaal aan de start staan."

Boonen herstelt nog

Eén minpuntje: Boonen zelf zal niet van start gaan. "Op doktersadvies. Ik ben nog steeds herstellende van mijn val in Abu Dhabi. Trainen mag ik. Zij het voorzichtig. Maar ik ben nog niet competitieklaar. En dit is en blijft nog steeds een wedstrijd, ook al is het voor het goede doel. Dus kan ik helaas niet meedoen. Maar mijn fans worden wel getrakteerd op een verrassing. Wat dat wordt, houden we nog stil tot zaterdag."

In totaal gaan 51 wegrenners van start, op zoek naar een opvolger voor Zdenek Stybar, de laatste winnaar van Boonen & Friends (in 2013). Het parcours rond het Zilvermeer is exact twee kilometer lang en bestaat uit 600 meter bosweg, 400 meter verharde weg, 700 meter wit zand, 300 meter weide en 2 strandpassages. "Die maken het verschrikkelijk lastig", weet Boonen ondertussen uit ondervinding. "Maar dat maakt het ook best plezant."

vzw's Move to Improve en Bijs

Uiteraard wordt het goede doel -de bestaansreden va Boonen & Friends- niet uit het oog verloren. Dit jaar zijn dat er overigens twee: vzw Move To Improve en vzw Bijs, waarvan Tom Steels stichtend lid is. Tijdens een VIP-diner na afloop van de wedstrijd worden een aantal memorabilia geveild. Onder meer een Specialized-fiets van Boonen, een Wereldbeker-leidersshirt van Wout van Aert, een Tourtafel (zie foto), een spiegel met handtekeningen van de deelnemende renners, verschillende koerstruien en een VIP-arrangement met Etixx-Quick.Step in de Tour 2016.

Goed om weten, zaterdag vindt er geen enkele andere veldrit plaats, dus wie iets wil doen voor het goede doel en bovendien een paar toppers aan het werk wil zien, rept zich naar Mol. Voorafgaand vindt trouwens een kampioenencross klaar met verzekerde deelname van onder meer Niels Albert, Bart Wellens, Fons De Wolf, Davide Bramati, Tom Steels, Jef De Smedt en Ruben Van Gucht.

Programma: 11u: aspirantenwedstrijden
14u15: kampioenencross
15u15: Boonen & Friends Charity Cross
16u15: Huldigingsceremonie

Foto's: ©Veldritkrant.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!