Velofollies 2023

Sven Nys in pole-position voor overname Telenet-Fidea. Nick Nuyens tegenkandidaat

Sven Nys in pole-position voor overname Telenet-Fidea. Nick Nuyens tegenkandidaat

Dat Hans van Kasteren straks Telenet-Fidea zal overlaten is geen geheim. Ondertussen kunnen we op de kandidaat-overnemers namen plakken. En dat zijn niet de minste. Topfavoriet nummer één is... Sven Nys, onder vlag van Golazo. Zijn grootste tegenkandidaat: Nick Nuyens, die samenwerkt met manager Jef Van Den Bosch.

80 procent kans, zegt iemand uit de ruime entourage van Sven Nys. Een andere bron heeft het zelfs over negentig procent. De kansen dat Sven Nys eind volgend jaar de nieuwe grote patron van Telenet-Fidea wordt, zijn groot. Nu ja, onder de vlag van Golazo uiteraard. Golazo is het evenmentenbureau dat onder meer de Bpost Bank Trofee en de Soudal Classics organiseert. Maar ook de belangen van Nys behartigt.

Wat de eventuele overname van Telenet-Fidea betreft, zal Golazo beroep doen op een van zijn grootste uithangborden, die eind dit seizoen zelf zijn actieve carrière beëindigt. Dat werd bevestigd door diverse bronnen. Nys zou samen met zijn huidige coach Jan Verstraeten en zijn ploegmaat Sven Vanthourenhout het team leiden. Vanthourenhout zou de jeugd voor zijn rekening nemen, Nys de profs.

Nick Nuyens

Voor alle duidelijkheid: de deal is helemaal niet rond. Nys en co hebben immers een paar valabele tegenkandidaten. En de belangrijkste daarvan is ook al een naam als een klok: Nick Nuyens, de ex-Ronde van Vlaanderenwinnaar die sinds het einde van zijn actieve carrière samenwerkt met Jef Van Den Bosch. Niet onbelangrijk gegeven daarin: Van Den Bosch heeft ene Wout van Aert in portefeuille. Al wordt de interesse door Van Den Bosch zelf ontkend.

Deze week voert Van Kasteren -samen met zijn belangrijkste sponsors- in elk geval nog een paar gesprekken met een aantal partijen. Maar om het te halen van Sven Nys zal de oppositie toch van goeden huize moeten zijn. We kunnen ons zomaar voorstellen dat de huidige geldschieters een boontje hebben voor Nys, die niet alleen over een vlekkeloos imago beschikt, maar bijzonder populair is én de ideale man kan zijn om nieuw talent aan te trekken of andere toppers die straks vrijkomen, over de streep te halen om de overstap te maken. Telenet en Fidea zijn eind 2017 einde contract, maar zouden een verlenging wel zien zitten als de overnemer 'potentieel' heeft.

Eén en ander is vandaag ook in Het Laatste Nieuws te lezen. HLN schrijft dat Van Kasteren zelfs onder zachte dwang zou moeten opstappen bij Telenet-Fidea. Die berichten bereikten Veldritkrant.be tot nader order nog niet...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!