Nikki Harris wil naar Rio met Boels-Dolmansteam

Nikki Harris wil naar Rio met Boels-Dolmansteam

Gisteren kwam het persbericht dat Telenet-Fidea niet verder wil met Nikki Harris. Dat de Britse naar een andere team op zoek moest. Amper 24 uur later maakt Harris bekend dat ze een overeenkomst heeft met het Boels-Dolmansteam... En vertelt ze op haar Facebookpagina haar verhaal.

"Een berichtje aan mijn fans over mijn toekomst", begint Harris haar verhaal op Facebook. "Ik heb mooie vooruitzichten en daarom vertrek ik bij Telenet-Fidea iets vroeger dan voorzien. Ik bedank het team voor de kans die ik de voorbije jaren kreeg én dat ik de vrijheid krijg om sneller dan voorzien andere oorden op te zoeken." Harris bevestigde haar verhaal nog eens aan Start-box.be. "Ik heb zelf aan Hans gevraagd om mijn contract niet te verlengen. Het was mijn eigen keuze."

Vreemd: een paar uur eerder had teammanager Van Kasteren nochtans een persbericht de wereld ingestuurd dat Harris moest opstappen. "We mikken vanaf nu volop op Belgische meisjes", aldus de Nederlander. "De buitenlandse dames zijn publicitair niet interessant."

Topteam Boels-Dolmans

Het is niet de eerste keer dat Van Kasteren de waarheid een beetje verdraait. Waarom hij dat doet is ons een raadsel. En konden we gisteren nog twijfelen, dan werd vandaag duidelijk dat Harris' verhaal geen verzinsel was.

De Britse heeft immers een overeenkomst met het Boels-Dolmansteam, één van de topploegen op de weg. Boels-Dolmans heeft met Lizzie Armitstead zelfs de huidige wereldkampioene op de weg in zijn rangen.

"Ik wil de weg en het veld in de toekomst combineren", vertelt Harris. "Dit is een droomscenario. Ik hoopte altijd om ooit nog eens een team te vinden waar ik beide disciplines op hoog niveau kan beoefenen. Mits de juiste balans tussen de weg en het veld kan dit het beste in mij als renster naar boven brengen. Ik mik zowel op de Britse titel in het veld als op een ticket voor de Olympische Spelen in Rio."

Mooie ambities voor de Britse. En tezelfdertijd best jammer dat onze flamboyante vriend Van Kasteren een ander verhaal de wereld instuurt. Tenzij Harris al een tijd wist dat ze op termijn moest opstappen en zelf op zoek ging naar een alternatief...

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!