'Topteams staan in de rij voor Femke Van den Driessche'

'Topteams staan in de rij voor Femke Van den Driessche'

In zeven dagen tijd werd de 19-jarige Femke Van den Driessche tweede in de Koppenbergcross en pakte ze de Europese titel bij de dames jeugd in Huijbergen. "Plots staan de topteams in de rij", vertelt haar huidig teammanager Iwan Gevers. "Gelukkig voelt Femke zich prima bij ons."

Kleur op Maat - No Drugs. Vraag aan de doorsnee Vlaming wat ze zich daar moeten bij voorstellen en 95 procent blijft je het antwoord schuldig. "Ons team bestaat nochtans al vier jaar", vertelt manager Iwan Gevers. "We startten toen als het UP Cycling Team, een jaar later werd Kleur op Maat onze hoofdsponsor. Sinds dit jaar is daar No Drugs bijgekomen."

Gevers wil zijn ploeg profileren als een team met uitsluitend dames. "Zeven tot acht meisjes", vertelt hij. "Doel is om één of twee toppers of subtoppers in onze rangen te hebben, aangevuld met een aantal dames die zich in stilte kunnen ontplooien en hun grenzen aftasten. Zo haalden we dit jaar zelfs twee meisjes uit de duatlonwereld naar ons team."

Rust

Wat die toppers betreft, schoot Gevers duidelijk in de roos met het aantrekken van Femke Van den Driessche. "Femke kwam bij ons in september van vorig jaar. Op dat moment was ze helemaal niet top. Ze kwam overigens van ver terug. Kreeg te maken met klierkoorts, haar bloedwaarden waren niet honderd procent, noem maar op. En het was een meisje die vrouw aan het worden was. Dat loopt het al eens wat minder. Ook mentaal zat het niet goed. Concurrentes die ze vroeger de baas kon, reden haar uit de wielen. Maar bij ons kwam ze opnieuw tot rust en werd ze opnieuw renster."

"Wij leggen geen druk" gaat Gevers voort. "Niets moét, alles mag. Maar als het talent er is, komt het er vroeg of laat toch uit. En dat is wat Femke ondertussen meemaakt. Vorig jaar verraste ze al in de slotmanche van de Hansgrohe Superprestige in Middelkerke, waar ze het podium haalde. Nu lijkt ze helemaal door te breken. Die tweede plaats op de Koppenberg en de Europese titel... Zalig, toch?"

Interesse van topteams

Maar elke medaille heeft ook zijn keerzijde. Gevers zucht. "Voor ons team is de doorbraak van Van den Driessche fantastisch, want net nu krijgt het damesveldrijden een opwaardering en meer aandacht op tv. Zo kunnen we onze sponsors iets teruggeven. Maar tezelfdertijd betekent dat ook dat de andere teams plots brood zien in onze nieuwe kopman. Welke teams? Op Vastgoedservice na, passeerden ze allemaal de revue. BKCP én Sunweb heel recent. Telenet ook, maar dat dateert al van vorige seizoen."

Dat Sunweb dat deed in haar voorbereiding richting EK, stoort Gevers wel. "Gelukkig is Femke nuchter genoeg. Voor hetzelfde geld stond ze in Huijbergen met een pak stress aan de start en liep het helemaal fout. Omdat haar kop werd zot gemaakt. Die timing kon echt wel beter, denk ik. Soit, het is wat het is. Maar voorlopig heb ik het gevoel dat Femke ons wel trouw blijft."

Te vroeg voor profcontract

Volgen Gevers zou dat ook het beste zijn voor het Aalsterse meisje zelf. "Ze kan bij ons verder groeien in een vertrouwde omgeving. Zonder druk. En het is nog te vroeg om haar nu al een profcontract aan te bieden. Dat zou alleen maar de druk verhogen en zou wel eens nefast kunnen zijn op haar prestaties."

"Bovendien willen -als dat nodig blijkt- ook onze sponsors een tandje bijsteken om haar bij ons te houden. Femke kent ons, maar wij kennen ook haar. En haar familie. Zeer fijne mensen, met een fantastische entourage. Wat ons betreft, houden we haar zo lang mogelijk aan boord. En wie weet groeien we als team wel mee met haar."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!