Kevin Pauwels pakt eerste seizoenszege in Ruddervoorde

Kevin Pauwels pakt eerste seizoenszege in Ruddervoorde

Eindelijk heeft Sunweb-Napoleon Games zijn eerste zege in een tv-cross beet. Kevin Pauwels was vandaag de beste in Ruddervoorde, voor Wout van Aert en Sven Nys. Van Aert verstevigt zijn leidersplaats in het klassement.

Kevin Pauwels zette zich al in de eerste weidestrook op kop van het lange lint, met in zijn spoor Sven Nys, Radomir Simunek, Tom Meeusen, Jens Vandekinderen, Wout van Aert en Klaas Vantornout. "Eindelijk was ik eens goed weg", vertelde Pauwels. "Dus wilde ik meteen ook de forcing voeren. Een ronde lang haalde ik alles uit de kast."

Meeusen, Nys en Simunek haakten hun wagonnetje aan, de rest moest even naar adem happen. Al kwamen ook Van Aert en Vantornout nog aansluiten. Zes leiders, maar lang duurde dat niet. Pauwels versnelde nog eens en alleen Nys volgde nog. Meeusen en Simunek moesten een paar meters laten, Van Aert geraakte niet onmiddellijk in het goede ritme en ook Vantornout zakte wat weg.

Val Nys

Even later was Pauwels helemaal alleen, toen Sven Nys pardoes op een paaltje botste en ten val kwam. "Waarom moest ik nog wachten? Ik merkte ook dat Van Aert niet super was. Ik zocht een tempo dat ik aankon. Al had ik nooit verwacht dat ik het een uur in mijn eentje zou moeten bolwerken. Toegegeven, dat was verdomd lang." Maar Pauwels verzwakte geen seconde. En zijn overwinning kwam niet meer in gevaar. "Eén keer was ik nog ongerust", gaf hij toe. "Toen ik merkte dat Van Aert uit de achtergrond toch teruggekeerd was tot bij Nys. Gelukkig kon hij zijn inspanning niet doortrekken."

Zo demonstreerde Pauwels een uur lang en bezorgde hij Sunweb-Napoleon Gamesmanager Jurgen Mettepenningen een eerste overwinning in een tv-cross dit seizoen. En of de Kalmthoutenaar gelukkig was met zijn eersteling. "Ach, ik ben al even niet slecht bezig, maar wat pech of een paar keer een slechte start zorgden ervoor dat ik nog niet kon winnen. Bovendien had ik vandaag een superdag."

Pauwels van vier naar twee in klassement

Van Aert liet in de slotfase Sven Nys nog in de steek in de strijd om de tweede plaats. Maar met Van Aert en Nys op het podium kunnen ze in Ruddervoorde wel leven. Klaas Vantornout kende een lichte terugval rond halfkoers, maar in het laatste kwart reed hij nog tot bij Meeusen, die hij ook ter plekke liet. Lars van der Haar, die duidelijk met zware benen aan de start stond na zijn Europese titel van gisteren, moest vrede nemen met plaats zes en verliest in het klassement zijn tweede plaats. Radomir Simunek was dan al richting camper verdwenen. Hij reed in vierde positie toen hij na 20 minuten ten val kwam.

In het klassement doet Van Aert een goede zaak. De Vastgoedservice-Golden Palacekopman heeft nu zeven punten voorsprong op Kevin Pauwels en Sven Nys, negen op Lars van der Haar. De rest komt niet meer in aanmerking voor eindwinst. Volgende week zondag staat in Gavere de vierde manche van de Hansgrohe Superprestige op de agenda.

Cant, Iserbyt en Jaspers

Bij de dames stond geen maat op Sanne Cant. Voor de kersverse Europese kampioene haar derde opeenvolgende zege in de Superprestige. Eli Iserbyt was de beste beloften, Jappe Jaspers soleerde bij de junioren. Vooral voor deze laatste meteen een mooie revanche na zijn mislukt EK.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!