Dieter Vanthourenhout pakt derde seizoenszege in Lorsch

Dieter Vanthourenhout pakt derde seizoenszege in Lorsch

Er was niet alleen winst voor het team van Jurgen Mettepenningen in Ruddervoorde. Dieter Vanthourenhout zorgde in het Duitse Lorsch voor een tweede zege. De West-Vlaming klopte er Sascha Weber en Simon Zahner.

Vanthourenhout trok niet zomaar naar Duitsland. Vorig jaar won de oudere broer van Michael er immers de wedstrijd, dus stonden er toch een pak UCI-punten op het spel. Winnen was er de boodschap met andere woorden. En daar slaagde Vanthourenhout ook in. Al werd het daar ten zuiden van Frankfurt toch een spannende bedoening.

Met zijn vijven trokken ze de finale in: Dieter Vanthourenhout, Vojtech Nipl, Simon Zahner, Marcel Wildhaber en Sascha Weber. Uiteindelijk haalde Vanthourenhout het met lichte voorsprong op respectievelijk Weber en Zahner. Voor Vanthourenhout was het al de derde seizoenszege.

Lorsch is trouwens de plaats waar vorig jaar de Europese kampioenschappen voor junioren, beloften en dames werden gehouden. Onder meer Wout van Aert (beloften), Sanne Cant (dames) en Eli Iserbyt (junioren) trokken er aan het langste eind.

Foto: ©ChristopherJobb / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!