Zieke Sven Nys past voor EK Huijbergen: 'Paar keer moeten overgeven'

Zieke Sven Nys past voor EK Huijbergen: 'Paar keer moeten overgeven'

Via een tweet liet Sven Nys weten dat hij forfait geeft voor het EK veldrijden van deze namiddag in Huijbergen. "Na een ellendige nacht ga ik vandaag niet starten", tweette hij. Het is nog afwachten of hij morgen Ruddervoorde haalt.

Laatste jaar, eerste EK. Toen de Europese kampioenschappen voor jongeren in het leven werden geroepen, was Nys al prof. Nu ook de profs van start mogen, kon Nys in zijn laatste seizoen nog één EK meepikken. Hij hoopte zelfs op een medaille.

Maar die is hem dus niet gegund. Nys werd vannacht misselijk en kan niet van start. Het blijf voorlopig afwachten of hij morgen van start kan in de Hansgrohe Superprestigemanche in het West-Vlaamse Ruddervoorde.

“Sven heeft afgelopen nacht een paar keer moeten overgeven", aldus ploegleider Jan Verstraeten. "Ondertussen voelt hij zich al een tikkeltje beter, maar we hebben besloten om hem volledig te laten uitzieken. Mogelijk heeft hij iets verkeerd gegeten en kan hij morgen in Ruddervoorde van start gaan."

"Deze namiddag zal Sven een kleine test afleggen en dan beslissen we. Indien hij een infectie heeft zal hij uiteraard niet aan de start verschijnen in Ruddervoorde. Het forfait voor het EK is bijzonder jammer, maar we willen geen risico nemen met het oog op het verdere seizoen”, aldus ploegleider Jan Verstraeten.

Foto: ©Photopress / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!