Sanne Cant verlengt haar Europese titel dankzij technisch meesterschap

Sanne Cant verlengt haar Europese titel dankzij technisch meesterschap

Sanne Cant heeft haar Europese titel verlengd. In Huijbergen nam ze dankzij haar technisch overwicht de maat van respectievelijk Jolien Verschueren en de Britse Nikki Harris. "Hier had ik samen met mijn coach naar toegewerkt", wist de Lilse na afloop.

"Vorig jaar was mijn zege een verrassing", begon Cant haar relaas. "Dit jaar verwacht iedereen veel meer van mij. Het EK stond met stip aangeduid in mijn kalender en die van mijn coach. Een eerste seizoenspiek. We hebben toegeleefd naar deze wedstrijd en het is een opluchting dat ons plannetje prima heeft gewerkt."

"Het is een mooie trui die ik graag zal laten zien. Ik had een goed gevoel onderweg. Of ik de hete adem van Jolien voelde? Tijdens de looppassage in de laatste ronde hoorde ik het publiek roepen dat ze dichter kwam, maar al lopend bergop geeft dat een vertekend beeld. Ik had het onder controle. Deze zege geeft ook vertrouwen voor de rest van het seizoen, maar feesten vanavond zit er niet. Morgen verdedig ik mijn leidersplaats in de Superprestige.

Verschueren met dubbele gevoelens

Jolien Verschueren, vorige week nog primus op de Koppenberg, hield gemengde gevoelens over aan haar tweede plaats. "Het knaagt toch een beetje omdat ik redelijk dicht naderde op Sanne, maar ik denk dat zij in de laatste ronde misschien niet meer helemaal voluit ging", vertelt de fulltime lerares. "Ik heb een vakantieweek achter de rug en daarom stond ik hier fris aan de start. Dat in combinatie met mijn goeie vorm van de laatste weken bezorgt mij een zilveren medaille. En daar zal ik uiteindelijk wel trots op zijn."

Opvallend was toch dat Verschueren onderweg heel wat kleine foutjes maakte. Mocht haar technische baggage even groot zijn als die van Sanne Cant, hadden we ongetwijfeld een spannende ontknoping gekregen...

Ook Nikki Harris, ploegmate van Verschueren bij Telenet-Fidea, was matig tevreden met haar bronzen plak. "De eerste ronde kwam ik ten val waardoor ik zowat de hele wedstrijd moest achtervolgen", aldus de Britse. "Maar ik voelde me wel goed. Daarom is het zo jammer. De wedstrijd had eigenlijk nog enkele rondjes langer moeten duren voor mij."

Minpuntje

Eén minpunt toch aan dit dames-WK: er stonden slechtst 22 deelneemsters aan de start. Dat maakt uiteraard de rekening van Sanne Cant niet, maar we mogen ook niet blind blijven wat dit gegeven betreft. Als het EK op termijn aan waarde wil winnen, verwachten we toch wel wat meer kwantiteit én kwaliteit aan de start.

Vorige week vertelde UCI-offroadmanager Peter Van den Abeele ons nog dat het damesveldrijden een grote stap voorwaarts zette. Dat is inderdaad het geval in de wereldbekermanches. In de rest van het internationale circuit valt dit toch best tegen...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!