'Merci Sven' krijgt vorm: 'fine fleur van de cross aanwezig'

'Merci Sven' krijgt vorm: 'fine fleur van de cross aanwezig'

Nog exact vier maanden voor Sven Nys zijn afscheid viert in het Sportpaleis. Ondertussen wordt ook steeds duidelijker wie er op 5 en 6 maart de revue passeert in Antwerpen. Het moet gezegd, de affiche oogt mooi. Een overzichtje...

“Merci Sven!” wordt een totaalspektakel met muziek en humor, tal van gasten en herinneringen en uiteraard een sportief luik. Zowat de volledige huidige generatie veldrijders komt dat weekend in actie: Sven Nys zelf, maar ook Wout Van Aert, Lars Van der Haar, Tom Meeusen, Sven Vanthourenhout, Philipp Walsleben, Rob Peeters en Ben Berden zegden al toe.

Ook tal van andere grote namen uit de laatste decennia van het veldrijden mogen niet ontbreken en brengen anekdotes mee over Nys. Bart Aernouts, Bart Wellens, Danny De Bie, David Willemsens, Erwin Vervecken, Gerben De Knegt, Jan Verstraeten, Marc Janssens, Mike Kluge, Niels Albert, Paul Herygers, Peter Van den Abeele, Richard Groenendaal, Roland Liboton en Rudy De Bie zullen er al zeker bij zijn.

Schlagerfestival

Na het sport- en showgedeelte staat een schlagerfestival op het programma. Die affiche is intussen compleet en werd mee samengesteld door de fans die hun voorkeur konden laten blijken via een stemming op de site van Sven Nys. Achtereenvolgens Jettie Pallettie, Yves Segers, Sam Gooris, De Romeo's en Christoff nemen de fans van Sven en het veldrijden mee langs de grootste hits uit hun oeuvre.

Voor zowel zaterdag 5 als zondag 6 maart zijn nog enkele honderden tickets beschikbaar. Meer info of bestellen kan je via de website www.mercisven.be


Foto's: ©Golazo / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!