Velofollies 2023

Huidige veldrittoppers opgetogen over terugkeer Boom en Stybar in het veld

Huidige veldrittoppers opgetogen over terugkeer Boom en Stybar in het veld

"Hoe meer publiciteit en aandacht het veldrijden krijgt, hoe beter voor onze sport", aldus onder meer Mathieu van der Poel en Wout van Aert in HLN vandaag. Nys vermoedt zelfs dat ze op termijn definitief terugkeren. "Maar ze zullen wel top moeten zijn om te winnen."

Groot nieuws moeten we het niet noemen. Niels Albert vertelde begin september al dat hij weet had dat Boom een pak nieuwe crosstubes had besteld, en ook Zdenek Stybar is iemand waarvan we weten dat hij de sport waarin hij groot geworden is, nog steeds in zijn hart draagt.

Toch besteedden de kranten de voorbije dagen veel aandacht aan de eventuele (ze hebben nog toestemming nodig van hun huidige werkgevers) terugkeer van de twee voormalige wereldkampioenen. Begrijpelijk, nu Wout van Aert het hele veldritgebeuren domineert. Het -veel te kleine- wereldje snakt naar concurrentie. En als Stybar en Boom er met de kerstperiode opnieuw zouden bij zijn, betekent dit zonder meer een meerwaarde voor de sport.

Nys: "Niet gemakkelijk tegen Van Aert en Van der Poel"

Zo zien onze huidige veldrittoppers het ook. "Al zullen ze in topvorm moeten zijn", waarschuwt Sven Nys het duo nu al in Het Laatste Nieuws. "Want anders redden ze het niet tegen Van Aert en Van der Poel. Persoonlijk vrees ik dat de combinatie niet lukt: in topvorm zijn voor Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen, én met Wout en Mathieu wedijveren in december en januari."

Nys ziet de twee op termijn nog meer naar het veld afzakken. "Volgens mij hebben ze de intentie om binnen een paar jaren weer fulltime veldrijder te worden. Zoals Adrie van der Poel het deed op het einde van zijn carrière."

Van Aert: "We moeten onze sport openstellen"

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zelf reageerden enthousiast. "Waarom zou ik negatief doen over hun terugkeer?", vraagt Van Aert zich af. "Zelfs al worden ze een grote concurrent voor de wereldtitel. Onze sport openstellen voor de betere mountainbikers en wegrenners, maakt het alleen maar boeiender en spannender."

Eenzelfde reactie bij Van der Poel. "Hoe meer aandacht, hoe beter. Al mogen ze het niet onderschatten. Zeker niet in het geval van Lars, die toch al een poos wegbleef uit het veldrijden. De sport is intussen nog meer gespecialiseerd. Maar wie weet? Van deelname aan een WK lijkt nog geen sprake. Maar je kent dat: als hun eerste crossen een beetje meevallen, zou het zomaar kunnen dat ze eind januari ook in Zolder opduiken."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!