Isolteam - nieuws

Danny De Bie nieuwe coach Superano Ham-Isorex-Tarteletto

Danny De Bie nieuwe coach Superano Ham-Isorex-Tarteletto

Danny De Bie heeft opnieuw een job in het veldrijden. Vanaf vandaag is De Bie coach van het team van Peter Bauwens. Zoals we zondag al meegaven versterkt ook de West-Vlaamse belofte Jonas Degroote Superano Ham-Isorex-Tarteletto.

Vorig jaar gaf Peter Bauwens al aan een deel van zijn team te willen ombouwen tot een veldritteam. Maar makkelijk verliep dat niet. Kenneth Van Compernolle blijft vooralsnog beneden de verwachtingen presteren, Vinnie Braet en Quincy Vens doen hun best, maar dat dit trio met de profs zou kunnen wedijveren, mogen we niet -meer- verwachten.

Op de koop toe greep Bauwens het voorbije voorjaar al naast Jens Vandekinderen en Jan Denuwelaere. Nu lijkt het met Bauwens' team toch de goede richting uit te gaan. Vanavond stelde hij belofte Jonas Degroote -leider in de Bpost Bank Trofee- en Danny De Bie als coach voor. "Eindelijk zijn we vertrokken", grijnst de Oost-Vlaamse manager van Colba.

Subtop

Degroote -die de doorstroming van Lares Doltcini, het opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen, naar het hoofdteam niet mocht maken- heeft inderdaad wel wat in zijn mars. Als De Bie zijn ervaring en kennis kan doorgeven aan de West-Vlaamse derdejaarsbelofte, kan hij eventueel doorgroeien naar de subtop van het Belgische veldrijden. Degroote maakt op 1 december de overstap.

En De Bie lijkt ons vooral een belangrijke zet om ook in de toekomst nog meer talent aan te trekken. Daar hoopt Bauwens in elk geval op. De voormalige wereldkampioen (Pontchateau '89) heeft een lange carrière bij Telenet-Fidea achter de rug, maar werd de voorbije zomer door manager Van Kasteren bedankt voor bewezen diensten. De Bie zal maar al te graag willen bewijzen dat zijn voormalige teammanager het toen bij het foute eind had...

Bauwens had onlangs ook contact met Joeri Adams, maar naar verluidt waren de eisen van de oudere broer van Jens té hoog voor het team. "Die contacten zijn snel afgesprongen", gaf Bauwens ons mee.


Foto: ©Veldritkrant / Tekst: ©NicoDick
Zoeken

zin om te adverteren AGB 24/24

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031