Telenet-Fidea schroeft jeugdopleiding terug

Telenet-Fidea schroeft jeugdopleiding terug

Het zat er al even aan te komen. Hans van Kasteren wil stoppen met zijn jeugdopleiding. Vanaf volgend seizoen zal het Young Telenet-Fideateam geen junioren meer aannemen. Wie er is, mag wel blijven. "Ik wil niet beginnen bij de aspiranten..."

Dat het stilaan de spuigaten uitloopt, werd ons door verschillende coaches van teams eerder reeds verteld. Allemaal, en dat bedoelen we écht allemaal, vinden ze dat het jeugdveldrijden de slechte kant opgaat omdat er veel te vroeg jongeren aangetrokken worden. Alleen blijft iedereen er toch aan meedoen. "Omdat het niet anders kan", klinkt het dan. "We moeten wel."

Win je als 13-jarig aspirantje twee crossjes, dan krijg je een aanbieding en rijd je een jaar later met een camper naar de cross. Maar, evenmin als er zekerheid is dat die jongens op termijn doorgroeien, heb je als team zekerheid dat de renner in kwestie jouw team trouw blijft.

En dat ondervond Van Kasteren een paar keer aan de lijve. Hij zag onder meer Stybar, Pauwels en Van Aert vertrekken.

Iserbyt benaderd door Mettepenningen

Momenteel houdt hij zijn hart vast dat Eli Iserbyt niet wordt weggeplukt. "Net als Jolien Verschueren -nieuwe topper bij de dames- werd ondertussen Eli Iserbyt al benaderd door Mettepenningen", vertelt Van Kasteren aan de kranten van het Mediahuis. "Dat slaat nergens op."

De combinatie van al deze factoren doet Van Kasteren -oorspronkelijk was hij de eerste met een jongerenteam- besluiten op te houden met zijn juniorenteam. "Aspiranten en nieuwelingen aantrekken (wat nu door andere teams gebeurt, red), daar doe ik niet aan mee. Dat is veel te vroeg." Zijn huidige juniorenkern blijft wel bestaan. Eerstejaarsjunioren blijven volgend seizoen aan boord. Maar nieuwe renners komen er niet meer bij. Misschien wel een verstandige beslissing.

Foto: ©veldritkrant.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!