Happy Dog Cat

Jolien Verschueren zet belangrijke stap in haar carrière

Jolien Verschueren zet belangrijke stap in haar carrière

Al jaren is Sanne Cant de leading lady van de vrouwencross in België, maar stilaan lijkt ze meer rekening te moeten houden met toenemende concurrentie. Vandaag waren onder meer winnares Jolien Verschueren en de jonge Femke Van den Driessche beter.

De amper 19-jarige Femke Van den Driessche werd op de flanken van de Koppenberg schitterend tweede, Jolien Verschueren deed nog beter en reed solo naar winst én de leidersplaats in de bpost bank trofee.

“Het was altijd al mijn droom om hier ooit eens te winnen en sinds mijn tweede plaats van vorig jaar geloofde ik er ook echt in dat het misschien kon lukken”, zei de 25-jarige kleuterjuf van Young Telenet-Fidea. “Dat het nu al gebeurt, is ook voor mij een verrassing. Ik ben eerlijk gezegd een beetje overdonderd."

"Voor één keer was ik meteen van bij de start goed mee met de eersten, in de vorige crossen mijn grootste probleem", ging de Oost-Vlaamse voort. "Ik voelde in het veld dat ik sneller kon, maar durfde niet meteen druk te zetten. Toen ik op de helling een eerste keer echt versnelde, sloeg ik meteen een kloofje. Ik hoorde via de toeschouwers dat mijn voorsprong vervolgens bleef oplopen, maar echt zeker was ik pas helemaal op het einde. Ik bleef vrezen voor pech of een terugval.”

Nevenbonden

Verschueren blijft wel rustig bij haar eerste echt grote overwinning. “Mijn seizoen is goed van start gegaan, maar ik laat me nu geen extra druk op de schouders leggen. Alles wat er nog bijkomt, is surplus. Zo bekijk ik het. Deze zege is uiteraard prachtig, maar het is dan ook een parcours dat me perfect ligt. Het feit dat ik zo tot mijn recht kom op een parcours waar veel kracht vereist is, heeft wellicht te maken met mijn verleden bij de nevenbonden. Daar krijg je bijna wekelijks omlopen voor de wielen waar je echt moet stampen om vooruit te geraken."

Maar Verschueren wil niet weten van een favorietenrol voor het Europees kampioenschap van volgende zaterdag in Huijbergen. "Ik weet op dit moment zelfs niet wat voor parcours ik daar kan verwachten. Dat zie ik wel bij de verkenning. De conditie is goed, maar er kan zoveel gebeuren in een wedstrijd. Dat geldt trouwens ook voor deze Bpost Bank Trofee. Ik heb nu een mooie bonus in het klassement (1’40” op Nikki Harris en 2’58” op Cant, red), maar er zijn nog zes manches te gaan. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Dan zie ik in februari wel waar ik uitkom."

Sanne Cant: “Beter dan in Ronse”

Sanne Cant, vijfde in Oudenaarde, maakt zich vooralsnog weinig zorgen. “Jolien was vorig jaar al tweede op de Koppenberg, het is dus een parcours dat haar ligt”, aldus de Belgische en Europese kampioene. “Zelf voel ik me minder in mijn sas op zo’n omloop, maar het was al een pak beter dan in Ronse. In dergelijke crossen moet je echt in topvorm zijn om te presteren en dat ben ik nu eenmaal nog niet. Dat hoeft ook niet op dit moment van het seizoen. Het zwaartepunt ligt een eind later. Ik heb dus nog wel wat tijd."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!