David Van der Poel wint in Hittnau, Dieter Vanthourenhout leidt EKZ Tour

David Van der Poel wint in Hittnau, Dieter Vanthourenhout leidt EKZ Tour

Tweede zege op rij voor David van der Poel, de oudere broer van Mathieu. Na zijn triomf in Tsjechië op woensdag, was hij vandaag de beste in het Zwitserse Hittnau, de derde manche van de EKZ-Tour. In het Franse Marle ging de zege naar Venturini. Dieter Vanthourenhout is de nieuwe leider.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel ontpopt broer David zich tot de beste BKCP-Corendonrenner van het moment. Nadat David woensdag al triomfeerde in het Tsjechische Tabor, deed hij dat vandaag nog eens over in Zwisterland, waar in Hittnau de derde manche van de EKZ-Tour op de agenda stond. In een spurt met twee tegen de Duitser Sacha Weber was hij de snelste. Thuisrijder Simon Zahner werd derde.
”In dit mooie weer reden we constant met een groepje van zes, zeven voorop", aldus Van der Poel op de teamwebsite van BKCP. "Nadat Weber in de voorlaatste ronde al eens had geprobeerd, viel hij in de laatste halve ronde nog een keer aan. Ik was de enige die kon reageren. Met ons tweeën bleven we lichtjes voor de rest uit en in de spurt was ik de betere"


Dieter Vanthourenhout werd vandaag 9de, maar door de afwezigheid van voormalig leider Venturini (die won in het Franse Marle), neemt de West-Vlaming de leiderstrui in de EKZ CrossTour over van de Fransman. Na drie van de vijf manches telt de Sunweb-Napoleon Gamesprof nu 22 punten voorsprong op Wildhaber.

Pech voor Iserbyt

In het Franse Marle ging de overwinning dus naar Clément Venturini, voor Francis Mourey. Ook Eli Iserbyt ging er van start, maar de talentvolle belofte moest in de start afrekenen met een kettingbreuk en zag zijn wedstrijd op die manier wel heel snel beëindigd.

Foto: ©EKZ Tour / Tekst: NicoDick





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!