Niels Albert gastheer in Boom: 'ik gun Sven Nys de zege'

Niels Albert gastheer in Boom: 'ik gun Sven Nys de zege'

Niels Albert is morgen gastheer in de Schorre, voor de allereerste editie van de Niels Albert CX. "Op een fantastisch parcours", zegt hij. Albert verrast trouwens: "ik zou het een eer vinden, mocht Sven Nys er zijn eerste seizoenszege behalen."

Jawel, ook Wout van Aert, Rob Peeters en de broers Jens en Joeri Adams staan in Boom aan de start. Jongens waarvan Albert coach is bij Vastgoedservice-Golden Palace. Net als andere toppers als Meeusen, Van der Haar en Walsleben, om maar die te noemen. Alleen Sunweb-Napoleon Games blijft afwezig.

"Jammer, maar dat is het enige nadeel van onze eerste editie", vertelt de tweevoudige wereldkampioen. "Daags voor de Koppenbergcross zijn er een paar jongens die passen." Maar voorts is Albert bijzonder tevreden, alvast over de aanloop naar de wedstrijd.

"Toplocatie"

"Laat me eerlijk zijn: ik vind het ferm dat een wedstrijd naar mij vernoemd wordt. Zeker één met het potentieel als in de Schorre (ook locatie van Tomorrowland, red). Koen Monu, organisator van onder meer het WK in Heusden-Zolder en Mol, heeft dat prima gedaan."

"Ook het parcours -vooral uitgetekend door Marc Dierickx- is een pareltje. Ik denk dat de bezoekers onder de indruk zullen zijn. Dit is een locatie die BK- of WK-waardig is. Het is dan ook onze bedoeling om in de toekomst verder te groeien. Al is het nu nog te vroeg om ons daar nu al grote uitspraken over te doen."

Nys op erelijst

Blijft de vraag waarom Albert graag Sven Nys zou zien winnen. "Pas op, uiteraard zal ik even blij zijn als Wout van Aert of iemand anders van mijn ploeg met de zege gaat lopen."

"Maar welke organisator wil Sven Nys niét op zijn erelijst? Het zou sowieso een hele eer zijn. Aangezien dit de eerste editie is, en Sven zijn laatste seizoen als veldrijder, moet het wel nu gebeuren. Dus gun ik het hem van harte", besluit Nys' grootste rivaal van de voorbije jaren met een glimlach. "Van Aert en co hebben in de toekomst nog tijd genoeg om hun naam op onze erelijst te zetten."

Alle praktische info van deze wedstrijd vindt u via onze kalenderpagina...



Foto's: ©Photopress.be en Niels Albert / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!