Een karrenvracht Belgen op het EK in Huijbergen

Een karrenvracht Belgen op het EK in Huijbergen

Bondscoach Rudy De Bie mag -zoals eerst gedacht- niet acht, maar twaalf renners per categorie afvaardigen voor het EK veldrijden van volgende zaterdag in het Nederlandse Huijbergen. Een ongekende weelde. "Leuk, dan moet ik minder jongens ontgoochelen", klinkt het.

"Maandag dien ik de selecties in", liet De Bie ons zondag na Zonhoven nog weten. "Ik mag acht renners per categorie selecteren en daarin moet je niet de grootste verrassingen verwachten. En ja, ik hou rekening met de prestaties van vandaag: in Huijbergen verwachten we een parcours dat wat gelijkenissen vertoont met dat van Zonhoven."

Blijkt nu dat De Bie niet acht, maar twaalf renners per categorie mag afvaardigen. "Zowel bij de mannen elite, bij de beloften, junioren en vrouwen”, vertelt hij aan persagentschap Belga. “Dat is goed nieuws, op die manier moet ik minder jongens teleurstellen. En ik ga zeker in elke categorie dat dozijn volmaken. Behalve bij de vrouwen, want daarin hebben we geen twaalf valabele kandidaten."

"Dat eerste prof-EK leeft"

De Nederlandse bondscoach Johan Lammerts maakte dinsdag zijn selectie al bekend. ‘Hij selecteerde zeven jongens”, aldus De Bie. “Vreemd, in zijn plaats zou ik er meer geselecteerd hebben, ook in de andere categorieën. Nu goed, dat is zijn beslissing. Ik ga in elk geval met het maximum naar daar afreizen."

De Bie merkt wel dat het leeft bij de crossers. "Hoewel het slechts de eerste keer is dat er een EK plaatsvindt, is iedereen er blijkbaar wel op gebrand om het te rijden en er goed voor de dag te komen. Al kan er maar één iemand de eerste Europese kampioen zijn in het veld natuurlijk…”

Extra opmerkelijk: net als op andere kampioenschappen strijken de renners geen startgeld op. Dan is het toch leuk om vast te stellen dat er niet een paar profs afhaken. De definitieve selecties zullen pas begin volgende week bekendgemaakt worden.

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!