De Kuil kent geen geheimen voor Wout van Aert en Sanne Cant

De Kuil kent geen geheimen voor Wout van Aert en Sanne Cant

Zijn 'nederlaag' in Valkenburg bleek niet meer dan een uitschuivertje. Een heel kleintje zelfs. Vandaag fietste en liep Wout van Aert opnieuw als de voorbije weken: hard! De concurrentie stond erbij en keer ernaar. Bij de dames ging de winst naar Sanne Cant. Lille boven in Zonhoven!

Van Aert trok in en om de Kuil van Zonhoven al snel op pad met die andere man in vorm, Lars van der Haar. Lang duurde dat verhaal echter niet. “Het was niet de bedoeling om zo snel alleen te zitten, maar na een loopstrook had ik plots een voorsprong”, doet Van Aert zijn verhaal. “Ik moest uiteraard niet wachten. In het vervolg van de wedstrijd kon ik op eigen tempo de voorsprong uitdiepen."

Dat dit parcours hem wel lag, legde hij uit. "In het zand kan ik prima uit de voeten en het vele lopen is ook ideaal met mijn lange benen.” Voor Van Aert, zaterdag nog de beste in Kruibeke, is het zijn zevende zege in acht wedstrijden. “Ik ga voor die acht op tien, maar het is geen obsessie. Ik ben nu goed bezig en dat wil ik gewoon zo lang mogelijk aanhouden. Vandaag voelde ik dadelijk dat ik over een paar prima benen beschikte. Dit was weer de Wout van de eerste weken van het seizoen.”

Vorige zondag in Valkenburg moest Van Aert nog zijn meerdere erkennen in Van der Haar. “De eerste dagen na Valkenburg ben ik lichtjes ziek geworden. Wellicht wat vermoeidheid na een zware trainingsperiode. Maar de voorbije week luisterde ik naar mijn lichaam. Een goede keuze, zo blijkt."

Emotionele Peeters knap tweede

Rob Peeters zorgde voor dé verrassing door achter zijn ploegmaat de tweede plaats op te eisen. In een pittig sprintje hield hij Kevin Pauwels achter zich. "Ik denk dat ik rechtdoor heb gesprint", zei Peeters, die emotioneel was na de aankomst omdat zijn vader ongeveer een jaar geleden overleed.

"Dat Kevin in het kleinste gaatje probeerde te duiken was zijn keuze. Het was vooral belangrijk om als eerste de korte laatste rechte lijn in te draaien. Voor sommigen is deze prestatie misschien een verrassing, mensen die de cross van dichtbij volgen weten echter dat ik soms eens voor een uitschieter kan zorgen."

"Zo een lastige cross ligt me uiteraard wel. Woensdag was ik al komen verkennen en mijn gevoel was super. Als ik dat heb, durft het in de wedstrijd zelf al eens stroever lopen, maar deze keer kon ik het doortrekken in de koers."

Pauwels en Nys leggen zich neer bij dominantie Van Aert

In de sprint voor de tweede plaats moest Kevin Pauwels zijn meerdere erkennen in Rob Peeters. "Die tweede plaats was mogelijk geweest", stelde Pauwels. "Toen we de sprint aangingen, was er volgens mij voldoende ruimte tussen Rob en de nadarafsluiting. Ik probeerde het aan die kant, maar Rob deed professioneel een beetje de deur dicht. Zeker niet in die mate om klacht in te dienen. Ik neem genoegen met de derde plaats, aan Wout van Aert was vandaag sowieso niets te doen."

Ook Sven Nys gaf toe dat Van Aert met voorsprong de beste was. Zelf kende hij een echt pechweekend. Na zijn kettingproblemen in Kruibeke, sloot hij in Zonhoven af met een leeglopende tube. "In de kuil voelde ik het", aldus Nys. "Ik kon daarna geen risico's meer nemen in de bochten. Jammer, want ik voelde dat ik nog iets in huis had in de strijd om de tweede plaats met Peeters en Pauwels."

"Nog van fiets wisselen was niet echt een optie, want dan zou ook Van der Haar me nog gepasseerd zijn. Hoe dan ook was Wout hier met voorsprong de beste. Als je meer dan een minuut wegrijdt, zegt dat genoeg. Ik had het ook wel wat verwacht, gezien de vele zware loopstroken. Hij is momenteel outstanding, het is nog maar af te wachten of we de kloof de komende weken kunnen dichten."

Sanne Cant knoopt opnieuw aan met de zege

Bij de dames ging de overwinning naar Europees kampioene Sanne Cant. De tweede manche van de Superprestige Ladies Trophy leek trouwens een kopie van de openingsmanche in Gieten. Cant won opnieuw nadat ze andermaal afrekende met Nikki Harris, Jolien Verschueren pakte net zoals in Nederland uit met een knappe remonte die haar de derde plaats opleverde.

Eli Iserbyt (Telenet-Fidea) won na een spannend duel met zijn ploegmakker Quinten Hermans. Daan Hoeyberghs bevestigde opnieuw met een derde plaats.

Enertherm-BKCP heerst bij de jeugd

De Nederlander Jens Dekker was de beste junior. Net als in Gieten ging hij zijn ploeggenoot Jappe Jaspers vooraf. Met Victor Vandebosch kwam er deze keer zelfs een derde renner van Enertherm-BKCP op het podium terecht.

De nieuwelingenwedstrijd in Zonhoven werd een prooi voor Niels Vandeputte. De 15-jarige Belg van Enertherm-BKCP haalde het voor zijn Nederlandse ploegmaat Perry Frijters. De Belg Arno Van den Broeck won de sprint om de derde plaats.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!