Polderscross: zes op zeven voor Wout van Aert

Polderscross: zes op zeven voor Wout van Aert

Er stond geen maat op Wout van Aert in de Polderscross. In de weiden van Kruibeke duldde Van Aert drie kwartier tegenstand. Dan ontdeed hij zich van Michael Vanthourenhout, zijn laatste gezel. Laurens Sweeck werd derde, Sven Nys kende pech.

De Polderscross was amper een paar honderd meter ver, toen Sven Nys met een kettingprobleem langs de kant stond. Als allerlaatste ging hij opnieuw van start, schoof goed op, maar stond wat later opnieuw aan de kant met hetzelfde euvel. Nys zou nog wel een tweede keer opschuiven, maar dichter dan een zevende plaats kwam hij niet meer.

Voorin hielden negen renners elkaar lange tijd gezelschap: de broers Michael en Dieter Vanthourenhout, de Vastgoedservice-jongens Wout van Aert, Rob Peeters en Joeri Adams, Tom Meeusen, Laurens en Diether Sweeck en Klaas Vantornout. Drie x VGSGP versus 3 x Sunweb, dus.

'Beloftenpodium'

Tot Laurens Sweeck verdapperde. Michael Vanthourenhout en Wout van Aert anticipeerden. Joeri Adams kon net de aansluiting niet maken. Toen Van Aert op zijn beurt iets harder op de pedalen duwde, moest Sweeck als eerste naar adem happen en de rol lossen. Van Aert en Vanthourenhout werkten goed samen tot -met nog twee rondjes voor de boeg- Van Aert het tempo nog eens de hoogte injoeg.

Zo haalde Van Aert relatief makkelijk zijn zesde zege op zeven wedstrijden dit seizoen. Met Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck stonden nog twee jonge veulens op het podium. Joeri Adams en Rob Peeters vervolledigden het Vastgoedservice-Golden Palace-succes door als vierde en vijfde over de streep te bollen. Vantornout werd zesde, Nys en Meeusen respectievelijk zevende en achtste.

Bij de dames haalde Jolien Verschueren het met ruime voorsprong op Joyce Vanderbeken. Op Verschueren na, stonden echter geen toppers aan de start van de damesversie van de Poldercross.

Foute Vriend

En voor het eerst haalt ook Begijn Le Bleu Veldritkrant.be. De Foute Vriend haalde het verrassend in de voorafgaande sterrencross voor het goede doel.

Over de manier waarop, gaan we voorlopig niet dieper in. Daarvoor moet Le Bleu eerst nog een paar keer bevestigen... zonder de hulp van de broers Wellens.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!