Loes Sels last op doktersadvies tien dagen rust in

Loes Sels last op doktersadvies tien dagen rust in

Loes Sels zal komend weekend in Kruibeke noch Zonhoven van start gaan. De Telenet-Fidearenster last op doktersadvies 10 dagen rust in. Sels kon door een combinatie van factoren onvoldoende recupereren. Bloedonderzoek bracht verstoorde waarden van de lever aan het licht.

Na de wereldbeker in Las Vegas had Loes Sels het moeilijk om terug in haar ritme te geraken. “Tijdens het weekend met veldritten in Vorselaar en Gieten voelde ik dat het eindelijk goed zat", schrijft de Kempense op haar facebookpagina. Maar in de week werden haar kindjes ziek met als gevolg dat ze bijna niet sliep en bovendien kreeg ze op vrijdag zelf af te rekenen met buikgriep.

Sels startte wel in Meulebeke en mocht als derde mee op het podium. Daags nadien in Ronse (waar ze pas negende werd op 4’43” van winnares Havlikova) had de Kempense de indruk dat ze stilstond. In haar volgende wedstrijd, de kermiscross Ardooie, was het gevoel dan weer beter maar knalde Sels na één rondje opwarmen frontaal op een spookrijder, die notabene zelfs de moeite niet deed om zich te excuseren of even te vragen of alles oké was.

“Valkenburg was dan de volgende mentale en fysieke tik en ik liet maandag bloed afnemen. Samenloop van dit alles zorgde ervoor dat mijn lichaam er even genoeg van heeft! Nu zal ik toch maar plooien, hopelijk tot snel”, besluit het nichtje van Sanne Cant.

Verstoorde waarden van de lever

Het team geeft op de website nog mee dat het bloedonderzoek aantoonde dat een verstoorde lever aan de oorzaak ligt van het minder gevoel en dito presteren. “De creatinekinasewaarden waren veel te hoog waardoor Loes onvoldoende kracht in haar benen kon ontwikkelen.”

“Als ik zo zou blijven rijden, recupereer ik niet meer dit seizoen. Het is een moeilijke beslissing maar ik pas liever dit weekend dan een hele winter tegenvallende resultaten behalen”, geeft Sels nog mee.

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Bart Desmet




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!