Ook Sven Vanthourenhout houdt het eind dit seizoen voor bekeken

Ook Sven Vanthourenhout houdt het eind dit seizoen voor bekeken

Samen met Sven Nys zal ook Sven Vanthourenhout eind dit seizoen een punt achter zijn carrière zetten. Het nieuws lag in de lijn der verwachtingen, maar werd deze namiddag officieel bevestigd. De Beernemnaar is prof sinds 2001.

“Het spookt al een tijdje door mijn hoofd, ik heb enkele zaken nog eens goed afgewogen en nu staat mijn besluit vast”, aldus Vanthourenhout. “Ik mag niet blind zijn voor mijn leeftijd, als 35-jarige ben je niet meer de jongste van het pak en de generatiewissel is intussen ook een feit. Ik heb de voorbije seizoenen het geluk gehad om samen met Sven Nys een schitterend team te kunnnen vormen. Een unieke beleving die ik – zodra Sven stopt - nergens anders meer zal terugvinden.”

Mindere prestaties

“Uiteraard kan ik niet wegsteken dat mijn prestaties niet meer zijn wat ze geweest zijn", klinkt het verder nog in het persbericht van zijn team. "Al is dat geen reden om te stoppen, want ik heb mijn sport altijd met dezelfde passie en gedrevenheid trachten uit te oefenen. De wielersport heeft me veel gegeven en heeft me dan ook altijd zeer na aan het hart gelegen. Ik hou van de koers en zal dat ook altijd blijven doen.”

Vanthourenhout werd prof in 2001 (bij Domo – Fram Frites), nadat hij bij de beloften Belgisch en wereldkampioen in het veld was geworden. Bij de profs reed hij twee keer naar het brons op een WK veldrijden, in 2004 en 2005.

Het seizoen 2004-2005 was zijn beste seizoen, met 7 overwinningen, o.m. in de wereldbekercross in Aigle en de Superprestige wedstrijd in Hamme-Zogge. Op de weg kaapte Sven podiumplaatsen weg op het BK in Vilvoorde (2003, 3e) en het BK in Knokke-Heist in 2008 (2e na Jurgen Roelandts). Sinds 2011 rijdt Sven voor Landbouwkrediet, de laatste 3 seizoenen in Crelan–AA Drink outfit.

"Blijf graag in het veldrijden aan de slag"

“Mijn carrière is met ups en downs verlopen om een aantal redenen: fouten die ik maakte, kwetsuren, revalidaties,... Al deze factoren hebben me veel rijker gemaakt. Die ervaring en kennis wil ik in de toekomst graag delen, dus ook na mijn actieve carrière wil ik aan de slag blijven in het veldrijden. Ik heb onze sport ook enorm zien groeien de laatste 20 jaar, maar wil er mee voor zorgen dat de evolutie niet stopt.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: ©NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!