Valkenburg: Jappe Jaspers beste junior, Italië boven bij beloften en dames

Valkenburg: Jappe Jaspers beste junior, Italië boven bij beloften en dames

Jappe Jaspers heeft met een lange solo de openingsmanche van de junioren-WB gewonnen. Bij de beloften hield Bertolini Eli Iserbyt af, terwijl Eva Lechner bij de dames voor een tweede Italiaanse triomf zorgde. Sanne Cant werd er vierde.

De voorbije weken moest Jappe Jaspers het steevast afleggen tegen zijn Nederlandse ploegmakker Jens Dekker. Vandaag in Valkenburg draaide Jaspers de rollen om. Het Enerthermtalent maakte er een lange solo van. In de finale kwam Dekker nog ferm opzetten, maar Jaspers hield fraai stand.

Met Seppe Rombouts mocht nog een tweede Belg plaatsnemen op het podium. De Balen BC-renner bevestigde daarmee zijn derde plaats van vorige zondag in Ronse.

Iserbyt vanop rij drie

De Italiaanse mountainbiker Gioele Bertolini won de beloftenmanche. Bertolini trok er al vroeg op uit met Quinten Hermans, maar rond halfkoers liet de Italiaan de Limburger van Telenet-Fidea in de steek.

Tegenstand kwam er nog van Eli Iserbyt. Niet verrassend, ware het niet dat de West-Vlaamse eerstejaars vanop de derde rij van start moest, en zo pakweg als 25ste het veld indook. Iserbyt remonteerde het hele pak, maar Bertolini nog terugpakken zat er niet meer in. Iserbyt werd wel tweede, voor de Fransman Clément Russo.

Quinten Hermans zakte terug naar plaats vier, gevolgd door Yannick Peeters, die zich voor het eerst dit seizoen liet opmerken.

Cant bepekt schade

In de dameswedstrijd ging de overwinning naar Eva Lechner. Ook zij is een mountainbike-talent en voelde zich op de Nederlandse omloop in haar sas. Nikki Harris was lange tijd in staat om de Italiaanse te volgen, maar door een paar technische foutjes moest ze haar opponente toch laten gaan.

In de tweede koershelft kwam de verrassende Amerikaanse Kaitie Antonneau opzetten. Ze snelde Harris voorbij en mocht -samen met Ronse-winnares Pavla Havlikova- mee op het podium.

Sanne Cant werd vierde op een parcours waar ze zich niet honderd procent op thuis voelde. "De schade beperkt", reageerde ze achteraf. "Ik ben niet de beste klimmer, maar op de technische stroken kon ik wel mijn ding doen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!