Klaas Vantornout na jaartje afwezigheid opnieuw van de partij in Ardooie

Klaas Vantornout na jaartje afwezigheid opnieuw van de partij in Ardooie

Na een jaartje afwezigheid is Belgisch kampioen Klaas Vantornout er morgen opnieuw bij in de Kermiscross. Vantornout won er al twee keer. Sven Nys nog niet, maar die doet morgen een ultieme poging Ardooie op zijn erelijst bij te schrijven. Vantornout heeft echter een andere favoriet...

Morgen staat de 21ste editie van de Kermiscross op de agenda. Om kwart na twee starten de dames er voor het eerst. Geen Sanne Cant aan de start, wel een pak andere toppers. Anderhalf uur later is het de beurt aan de mannen. Wie wordt de opvolger van Michael Vanthourenhout, de verrassende winnaar van vorig jaar?

Sven Nys is in elk geval geïnteresseerd. "Ardooie ontbreekt nog op mijn erelijst. Ik greep er een paar keer net naast. Ik ga morgen in elk geval voluit", aldus de Vlaams-Brabander. "Dit is inderdaad mijn laatste kans." Wie Ardooie wel al op zijn erelijst heeft staan is Belgisch kampioen Klaas Vantornout. Twee keer zelfs. Vorig jaar daarentegen was hij -samen met de zieke Nys- de grote afwezige. Morgen is hij er opnieuw bij.

"Het loopt niet lekker"

Vorig jaar kwam de Torhoutenaar niet tot een akkoord met de organisatoren. "Ach, daar moeten we het niet meer over hebben", zegt de Belgische kampioen. "Ik ben vooral blij dat ik er nu opnieuw bij ben. Als streekrenner hoor ik er aan de start te staan. Dus ja, ik trek met veel goesting naar Ardooie."

Of hij er een derde zege kan pakken, is volgens Vantornout een vraagteken. "Vorig weekend liep het voor geen meter. Zowel in Meulebeke als in Ronse presteerde ik beneden de verwachtingen. Vreemd, want zowel in Erpe-Mere als in Gieten deed ik wel mee voor het podium. Vraag me niet naar de reden, want die heb ik niet. Maar paniek zou een slechte raadgever zijn."

"Merlier mijn favoriet"

De omloop in Ardooie is -wegens wegenwerken in het stadscentrum- een stuk veranderd. "Wat ik er van vind? Dat het parcours een stuk compacter is, maar vooral dat het een heel snel rondje is. Er liggen wel wat modderstroken, maar je komt daar aan zo een hoge snelheid aangefietst dat je er amper last van hebt. Ik verwacht dat de koers lang gesloten zal blijven."

Vantornout wijst verrassend zijn ex-ploegmaat Tim Merlier aan als favoriet. "Als het in de finale samenblijft, rijdt er hem in de slotfase niemand meer af. En Tim is ontzettend rap in de sprint. Sven Nys? Die is sterk bezig, maar hij heeft hetzelfde probleem als mij: hij mag met de concurrentie niet naar de streep. En dat wordt in Ardooie niet gemakkelijk."

Debuut Museeuw junior

Andere toppers in Ardooie zijn Michael, Dieter en Sven Vanthourenhout, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch en Rob Peeters. We kijken ook uit naar de talentvolle Eli Iserbyt en... Stefano Museeuw. De zoon van de Leeuw debuteert bij de grote jongens. Al leggen we Stefano vooral geen druk op. Als eerstejaarsbelofte vindt die het vooral leuk toch eens samen in een cross met Nys te rijden. Hopelijk kan hij er een beetje van genieten. Wout van Aert en Kevin Pauwels zijn er niet bij, morgen. En Phlipp Walsleben haakte in extremis af wegens ziekte.


Archieffoto's Ardooie: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!