Sven Nys blikt terug in 'Kannibaal van het veld'...

Sven Nys blikt terug in 'Kannibaal van het veld'...

Gisteren werd in 'Achter de Wereld', de taverne van Nys' zus in Herselt, 'Kannibaal van het veld' voorgesteld. Het overzicht van Sven Nys lange en succesvolle carrière aan de hand van 20 sleutelmomenten die hij zelf selecteerde. Een uitgave van Uitgeverij Kannibaal.

Met het einde van zijn carrière in zicht blikt Sven Nys terug op zijn jaren als veldrijder en mountainbiker. Aan de hand van twintig sleutelmomenten, die hij zelf zorgvuldig selecteerde, reconstrueert hij zijn evolutie van technisch beslagen crosser tot fysieke alleskunner en meestertacticus. Met een voorliefde voor heroïsche weersomstandigheden, verbluffende inhaalraces en zinderende finales.

Sven zelf gaf op de persconferentie wat extra uitleg over zijn boek. Hij ging dieper in op de 20 gekozen sleutelmomenten.

"Misschien is mijn overwinning op de Koppenberg in 2008 sportief gezien wel de mooiste. In een open strijd nam ik de maat van Lars Boom die toen op zijn best was in het veld. Na afloop van de wedstrijd moest ik zelfs naar het hospitaal met een vinger uit de kom."

Op mentaal vlak steekt de wereldbekermanche in Hooglede-Gits op 31 december 2005 er bovenuit. "Er was een valse start en ik bleef gewoon staan. Na enkele minuten werden alle andere renners tot stilstand gebracht. Dat lef zou ik in het begin van mijn carrière nooit gehad hebben. Uiteindelijk won ik die cross ook."

Louisville

Maar de allermooiste herinnering is volgens de 'Kannibaal' zelf toch het WK in Louisville. "Ik heb jarenlang geijverd voor een wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Dat het WK er dan toch kwam en dat ik zelf kon winnen is een onvergetelijke ervaring."

Maar hij gaat in dit boek ook de ontgoochelingen niet uit de weg, want die pijnlijke momenten hebben de bedeesde, stressgevoelige jongen evengoed gekneed tot de welbespraakte, evenwichtige voorbeeldprof die wordt bewonderd van Baal tot de Koppenberg, en zelfs tot aan de overkant van de grote plas.

Met tekst van Thijs Delrue (midden op de foto), een inleiding door Michel Wuyts en tientallen schitterende actiebeelden. Vanaf nu te koop, onder meer in de Standaard Boekhandel en in de Be legendary-webshop. Uitgegeven door Kannibaal. Het boek zal ook op de wedstrijden zelf te koop aangeboden worden...


Foto's: ©Photopress.be / Bron: Sport.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!