Jeugd en dames zien prijzengeld in Polderscross vervijfvoudigd!

Jeugd en dames zien prijzengeld in Polderscross vervijfvoudigd!

Vorig jaar ging de Polderscross de geschiedenis in als de veldrit waar Wout van Aert zijn eerste profzege pakte. Dit jaar zetten ze in Kruibeke hoog in op de jeugd en de dames. Die zien hun prijzengeld quasi vervijfvoudigd. We willen u waarschuwen: schrik niet met wat u hieronder leest...

Laten we beginnen met een kadertje waarin u wat getallen terugvindt. Even schrikken, toch? Oké, we begrijpen dat de jongeren -vooral de nieuwelingen- niet met het geld naar het hoofd geslingerd moet worden. Maar het prijzengeld van de dames in nationale wedstrijden (let wel, dit betreft alleen de nationale crossen!) is toch echt niet meer van deze wereld.

Zo kunnen we in het kadertje aflezen dat Jolien Verschueren, die zaterdag in Meulebeke de Berencross op haar naam schreef, welgeteld met de volle 28 euro huiswaarts mocht. Maud Kastelijns, die vanuit Nederland naar West-Vlaanderen afzakte en er -van de 34 gestarte deelneemsters- fraai 6de eindigde, kreeg 15 euro prijzengeld.

Het damesveldrijden mag het voorbije anderhalf jaar dan al een stap vooruit zetten, op nationaal vlak blijven we toch nog een beetje hangen.

Ook nieuwelingen en junioren profiteren mee

En daar willen de organisatoren van de Polderscross verandering in brengen. Op 24 oktober krijgen de dames een totale prijzenpot van 1.015 euro te verdelen. Dat is dus x5. In hun zog profiteren ook de nieuwelingen en junioren mee. Bij de junioren gaat de prijzenpot ongeveer x4, bij de nieuwelingen x5, net als bij de dames.

"Omdat jonge veldrijders vaak een duwtje in de rug wel kunnen gebruiken", klinkt het bij de organisatoren. "We hopen op die manier heel wat sportief talent kennis te laten maken met de Polderscross. Wij bieden hen hier in Kruibeke een mooi platform om hun kunnen te tonen. We rekenen dan ook op een mooie opkomst en een ruim deelnemersveld."
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!