Roland Liboton stilzwijgend in ere hersteld na WK-kritiek

Roland Liboton stilzwijgend in ere hersteld na WK-kritiek

5 februari dit jaar. Roland Liboton wordt door de KBWB op non-actief gezet na zware kritiek tegenover de WK-Belgen. Ondertussen is de ex-wereldkampioen in ere hersteld en 'keurt' hij opnieuw parcoursen. "We begonnen met een propere lei", aldus KBWB-veldritcoördinator Eddy Lissens.

Het was daags na het WK in Tabor dat Roland Liboton in de krant Het Nieuwsblad met scherp schoot richting de Belgische WK-selectie. Onder meer Eli Iserbyt, Sven Nys, Wout van Aert en bondscoach De Bie werden niet gespaard. Nys had volgens Liboton zijn plaats niet in de selectie, Van Aert was onprofessioneel door met een nieuwe fiets van start te gaan, Iserbyt lomp omdat hij de verkeerde bandenkeuze maakte. De Bie had geen ballen aan zijn lijf door dat alles toe te laten.

De renners en de bondscoach hadden het begrijpelijkerwijze niet zo begrepen op de uitlatingen van Liboton. Ook de wielerbond KBWB eiste excuses van de ex-wereldkampioen.

Maar dat zag Liboton niet zitten. "Ik heb geen zin om aan de campers 'sorry' te gaan zeggen als een klein kind", klonk het. Waarop de KBWB besliste hem tijdelijk op non-actief te zetten. "Wel degelijk tijdelijk", aldus Eddy Lissens, coördinator van de commissie veldrijden, toen. "Als dit vergeten is, kunnen we met een propere lei verder."

En het is blijkbaar vrij snel vergeten. Sinds begin dit seizoen is Liboton alweer aan het werk voor de Belgische Wielerbond als parcourskeurder. Zo neemt hij een 20-tal wedstrijden -zowat alle Belgische klassementscrossen- voor zijn rekening. "Het incident is ondertussen een paar maanden achter de rug", aldus Lissens. "We moeten daar een streep kunnen onder trekken."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!