Velofollies 2024

Vastgoedservice-Golden Palace stelde zijn troepen voor in Laakdal

Vastgoedservice-Golden Palace stelde zijn troepen voor in Laakdal

Als laatste in het rijtje werd donderdagavond in 'De Vesten' in Laakdal het Vastgoedservice-Golden Palaceteam voorgesteld. De meest opmerkelijke uitspraak kwam van teammanager Geert Vanhoof. "Met vier op vier is Wout super bezig. Maar ik ben er van overtuigd dat de beste Van Aert nog moet komen."

Donderdag was het troepenshouw van Vastgoedservice-Golden Palace. Moderator Chris Mannaert leidde de voorstelling in met een treffende opmerking. "Ik vroeg daarnet aan iemand of hij wist hoe lang het team al bestond. Drie jaar, antwoordde de persoon in kwestie spontaan." Niet dus, het team is pas op 1 januari 2014 van start gegaan. De perceptie is anders: Vastgoedservice-Golden Palace is in 'no time' een vaste waarde worden in veldritland.

Ploegleiders Niels Albert en Johan Verstrepen focusten op het collectief. "Natuurlijk is Wout onze kopman", aldus Albert. "Maar het doet me veel plezier dat ook onze andere jongens zo goed op dreef zijn. Tim Merlier stond in Gieten mee op het podium. Ook Rob eindigde in de top tien."

Langdorp

Albert verwees ook naar het koersverloop in Erpe-Mere. "Onze jongens trokken er om beurt in de aanval. Dat doet plezier. Ik voel ook dat onze wekelijkse trainingen in Langdorp hun vruchten afwerpen. Niet alleen wat prestaties betreft, maa ook wat de sfeer in het team betreft."

Teammanagers Geert Vanhoof en Timmy Simons bevestigden. "Wat begon als een eenmansproject -met in eerste instantie alleen Rob Peeters- is in geen tijd uitgegroeid tot een heus geheel. Wij hebben er ook steevast op gehamerd dat we als team naar buiten wilden komen."

Over de doelen van het team bleef de aanwezige pers wat op zijn honger zitten. "Nee, ik stel ons geen doelen", weigerde Geert Vanhoof concrete cijfers te noemen. "Dat hebben de andere teams al genoeg gedaan. Als ik dan toch een licht gewaagde uitspraak moet doen, wel: ondanks dat hij al vier zeges pakte, ben ik er van overtuigd dat we het beste van Wout van Aert dit seizoen nog niet gezien hebben." De concurrentie is bij deze dus gewaarschuwd.

Over de kat en de koe

De quote van de avond kwam toch van Rob Peeters, die onlangs zijn contract bij het team met twee jaar verlengde en mee aan de doopvont van het team stond. "Dat er zonder mij hier geen ploegvoorstelling zou zijn vanavond? Ja... Was mijn kat een koe, dan kon ik ze 's avonds melken voor de stoof, hé."

Uiteraard werd Wout van Aert als laatste op het podium geroepen, op de tonen van Tina Turners' hit 'Simply the best'. Van Aert zelf ging echter niet zweven. "Natuurlijk had ik die vier op een rij niet verwacht. Al wist ik op het eind van mijn zomercampagne wel dat het goed zat met de conditie. Maar dat ik straks sowieso geklopt zal worden, dat staat vast. Al moet dat van mij zeker nog dit weekend niet gebeuren..."


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!