Sanne Cant tot 2020 onder de vleugels van broers Roodhooft

Sanne Cant tot 2020 onder de vleugels van broers Roodhooft

Sanne Cant legt haar lot nog minstens vijf jaar langer in handen van de broers Roodhooft. De Belgische en Europese kampioene liet haar contract openbreken en verlengde tot eind 2020. Geen enkele veldrijder heeft een langere verbintenis op zak.

Woensdag werd bekendgemaakt dat de dameswedstrijden van de Bpost Bank Trofee de komende drie jaar live op Sporza worden uitgezonden. Ongetwijfeld geen toeval dat Sanne Cant uitgerekend één dag later een contractverlenging kreeg aangeboden van haar Enertherm-BKCP-team. "Een mooi cadeautje voor mijn 25ste verjaardag", glunderde ze. Al kan je dat ook omgekeerd bekijken: de nieuwe overeenkomst is ongetwijfeld ook een leuk geschenk voor sponsors Enertherm en BKCP.

Sanne zette haar krabbel onder een contract dat haar tot 31 december 2020 aan Team Ciclismo Mundial, de managementstructuur achter Enertherm – BKCP, bindt. Het contract dat ze eerder al tot eind 2017 had ondertekend, werd opengebroken en verlengd tot de vermoedelijk langst lopende verbintenis binnen de wielerwereld.

"Nog groei mogelijk"

“Wij zijn verheugd Sanne zo lang in ons midden te kunnen houden”, verklaarde manager Philip Roodhooft na het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst. “Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met haar en over het niveau dat ze sinds haar aanwerving bereikte. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat er nog groei mogelijk is.”

De veelvoudige nationale kampioene en regerende Europese kampioene hoefde niet lang na te denken over de verlenging van haar lopende contract.

“Het mooiste cadeau dat ik op mijn verjaardag kreeg. Het bezorgt mij een warm gevoel vast te stellen dat mijn huidige ploeg en sponsors zoveel vertrouwen in mij hebben. Eind 2020 is nog ver weg, maar ik hoop zeker zo lang door te gaan als mijn gezondheid dat toelaat. Dit team is mijn tweede thuis en ik stel samen met mijn concurrenten vast dat de cross voor vrouwen steeds meer aandacht krijgt. Dat pleziert zeker en vast ook onze sponsors.”

Zes Belgische titels

Sanne Cant fietst al sinds maart 2009 voor de teams van Ciclismo Mundial. In die periode veroverde ze zesmaal de Belgische titel en driemaal de eindzege in de bpost bank trofee. Vorige winter brak ze helemaal door met een Europese titel, de eindzege in de Wereldbeker, een tweede plaats in het WK, 26 dagzeges en de eerste plaats op de UCI-ranglijst.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!