Morgen nieuw Sunweb-feestje in Meulebeekse Berencross?

Morgen nieuw Sunweb-feestje in Meulebeekse Berencross?

Morgen staat in het West-Vlaamse Meulebeke de derde editie van de Berencross op de agenda. Een jaar geleden werd de wedstrijd een Sunweb-Napoleon Gamesfeestje. En de kans is reëel dat dit morgen opnieuw het geval is...

Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Michael Vanthourenhout, Angelo De Clercq, Dieter Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en belofte Elias Van Hecke. Maar liefst zeven pionnen van het team Mettepenningen aan de start in het Domein Ter Borcht, morgen.

Tegengewicht moet komen van de ploegmaats Sven Nys-Sven Vanthourenhout, het duo Rob Peeters-Joeri Adams en Tom Meeusen, om de belangrijkste te noemen. "Moeilijk", vertelt Nys. "Ik hoop dat de mannen van Mettepenningen dit jaar wel een beetje hun eigen koers rijden. Natuurlijk mag er tot een bepaald niveau een ploegenspel gespeeld worden, maar het publiek wil strijd. Als ze met zijn vijven op een rijtje rijden en het gat laten vallen, is de fun er snel af."

Zonder Van Aert

In elk geval, Wout van Aert staat in Meulebeke niet aan de start, zodat toch een open strijd verwacht wordt. Afwachten of Nys, Meeusen en co in staat zijn om de rode brigade van Mettepenningen iets in de weg te leggen. Een jaar geleden eindigden ze met zijn vieren in de top vijf en werd na afloop wat smalend gesproken over het 'clubkampioenschap' van Sunweb-Napoleon Games.

De organisatoren zijn zich in elk geval van geen kwaad bewust. "Bij Crelan-AA Drink kunnen we uiteraard geen zeven renners contracteren, want ze zijn maar met twee", klinkt het met een knipoog. "Los daarvan is het -daags voor een klassementscross- niet evident om iedereen aan de start te krijgen. Maar we denken toch dat het deelnemersveld niet mis is."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Wedstrijdinfo Berencross klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!