Stybar overwoog Ronse en Ardooie te rijden, maar past dan toch

Stybar overwoog Ronse en Ardooie te rijden, maar past dan toch

Geen Zdenek Stybar in de Vlaamse velden, deze winter. Dat werd dit weekend definitief beslist. Nochtans was Stybar in eerste instantie zelf vragende partij om van start te gaan in Ronse en Ardooie. In overleg met de ploegleiding doet hij dat uiteindelijk niet.

Vorige week al vernamen we dat de voormalige wereldkampioen nog een verlengstukje aan zijn zomerseizoen zou breien in het veld. Ronse en Ardooie waren twee wedstrijden die op zijn programma zouden staan. Uitgerekend Ardooie, waar hij een jaar geleden zwaar ten val kwam.

Maar uiteindelijk past Stybar, die de voorbije zomer helemaal doorbrak met ritwinst in de Tour. Na overleg met de ploegleiding, zo blijkt. Een combinatie van een aantal factoren. "Hij investeerde veel tijd en kracht in de voorbereiding van het WK, moest na Richmond afrekenen met een jetlag en moest ook nog een tandartsbezoek inplannen, een gevolg van zijn val in Ardooie", vertelde ploegleider Wilfried Peeters ons zondag in Gieten.

"Het lijkt ons ook verstandiger dat hij na zijn wegseizoen wat sneller een rustperiode inbouwt om begin 2016 fris aan zijn volgende wegcampagne te beginnen."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!