Van Aert in Erpe-Mere, Vanthourenhout in Illnau, Meisen in Slany

Van Aert in Erpe-Mere, Vanthourenhout in Illnau, Meisen in Slany

Wout van Aert pakte zondag een drie op drie in Erpe-Mere. In Zwitserland pakte Dieter Vanthourenhout een eerste seizoenszege, terwijl Marcel Meisen vandaag de beste was in het Tsjechische Slany. Een overzicht...

Er staat voorlopig geen maat op Wout van Aert. Nadat hij eerder al de beste was in Las Vegas en Neerpelt, klaarde Van Aert ook simpelweg de klus in Erpe-Mere. Na een aantrekkelijke eerste koershelft met veel demarrages wilde Sven Nys op drie ronden van het einde een veel te grote kopgroep uitdunnen. Nys slaagde in zijn opzet, kreeg vier kompanen mee, maar liep al even vlug tegen een counter op van Wout van Aert.

De jonge Michael Vanthourenhout en Nys bundelden nog de krachten, maar Van Aert liep steeds verder uit en soleerde naar zijn derde zege in evenveel wedstrijden. De reactie van Nys -die derde finishte- verduidelijkte veel: "Van Aert rijdt een paar kilometer per uur te rap. Toen ik versnelde, reageerde hij wel bijzonder gemakkelijk. Daarna vertrok hij zelf, vanuit het zadel. Hem proberen volgen, was over mijn toeren gaan. Dus zocht ik een eigen tempo."

Van Aert zelf probeerde zijn overmacht te relativeren. "Ik moest heus ook wel wat moeite doen om die kloof te maken. En dat ze achter mij vrij snel kozen om hun podiumplaats veilig te stellen, maakte het voor mij iets gemakkelijker."

Vanthourenhout in Zwitserland, Meisen in Tsjechië

Dieter Vanthourenhout, de oudere broer van Michael, toonde zich zondag dan weer de beste in het Zwitserse Illnau, waar hij Marcel Wildhaber, Simon Zahner en Francis Mourey afhield. Die zege levert Dieter 40 extra UCI-punten op, wat hem een stapje dichter bij de top 50 brengt. Die levert startrecht op in de Wereldbeker.


Ook vandaag werd gecrost. In het Tsjechische Slany stond de openingsmanche van de ToiToi-Cup op het menu. De zege ging er naar Duits kampioen Marcel Meisen (foto rechts). De Kuota-Lottorenner haalde het van Jim Aernouts, Radomir Simunek en Michael Boros. Jens Vandekinderen en Wietse Bosmans werden in deze Cat.1-wedstrijd zevende en achtste.

Foto's: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!