Van Aert haalt het in Neerpelt van Pauwels en Sweeck

Van Aert haalt het in Neerpelt van Pauwels en Sweeck

Wout van Aert lijkt de sterkste veldrijder van het moment. Na Las Vegas was de Lillenaar ook de beste in Neerpelt, de Belgische openingscross. In de finale reed hij weg van Kevin Pauwels en Laurens Sweeck. "Toch moeten we hier nog niet te veel conclusies aan vastknopen."

Heel wat toppers hadden hun start gemist, daar in het Neerpeltse Dommelhof. Van Aert onder meer, die uit zijn klikpedaal schoot, maar het grootste slachtoffer was toch Kevin Pauwels. Die was pas op twee na laatste weg en begon aan een lange achtervolging.

Voorin troepte het samen. Een elftal met daarbij onder meer vier Vastgoedservicerenners, maar ook de broers Sweeck en Julien Taramarcaz (Era-Murprotec), David van der Poel, Daan Hoeyberghs van BKCP-Corendon en de Crelanploegmaats Nys en Vanthourenhout.

Het bleef lang gesloten, tot Laurens Sweeck een eerste bommetje dropte. Van Aert -een tijd op sleeptouw genomen door ploegmaat Peeters- besefte het gevaar. De twee reden weg, maar een sterke Kevin Pauwels repte zich in zijn eentje tot bij het duo. Ook Sven Nys -die van fiets moest wisselen en daarbij naar eigen zeggen te veel krachten verspeelde- probeerde nog de sprong te wagen, maar schoot te kort.

Van Aert, Sweeck en Pauwels kleurden de finale, maar op twee ronden van het einde achtte Van Aert zijn moment gekomen om te verdapperen. Hij hield zijn bonus vast tot op de streep, Kevin Pauwels en Laurens Sweeck mochten verdiend mee op het podium. Sven Nys werd in de slotfase nog voorbijgehold door respectievelijk Tim Merlier, Jens Adams, Julien Taramarcaz en David van der Poel

Pech voor Cant

Bij de dames ging de overwinning licht verrassend naar Sanne van Paassen, voor Ellen Van Loy en Maud Kaptheyns. Belgisch kampioene Sanne Cant had tot halfkoers nochtans stevig de touwtjes in handen, maar kende dan materiaalpech op een bijzonder ongelukkig moment. Ze zag op dit razendsnelle parcours snel het nutteloze van de situatie in en verliet de wedstrijd.

In de jeugdwedstrijden gingen de overwinningen respectievelijk naar Jappe Jaspers (junioren) en Gerben Kuypers (nieuwelingen). Jaspers rijdt voor Enertherm-BKCP, Kuypers voor Lares-Doltcini.

Foto's: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!