Jurgen Mettepenningen duidelijk: 'Kevin Pauwels absolute kopman'

Jurgen Mettepenningen duidelijk: 'Kevin Pauwels absolute kopman'

Maandag werden in Knokke de troepen van Sunweb-Napoleon Games voorgesteld. Teammanager Mettepenningen had een paar boodschappen. De voornaamste? "Kevin Pauwels is de uitgesproken kopman." De meest gewaagde? "Wij zijn het beste team ter wereld."

Voor die laatste uitspraak baseert Mettepenningen zich op de uitslagen van vorig seizoen. "Kevin Pauwels won de Wereldbeker en sloot het seizoen af als eerste op de UCI-ranglijst. Klaas Vantornout werd Belgisch kampioen en Michael Vanthourenhout beloftenwereldkampioen. Dan is het duidelijk dat wij in de breedte het beste veldritteam zijn", aldus de Hammenaar.

In zijn doelstellingen voor komende winter is de teammanager ook duidelijk: "Ik zou graag hebben dat er acht tv-crossen gewonnen worden. Daarnaast mikken we op een trui. Maakt niet uit wie daar voor zorgt, maar stiekem zou ik toch mijn geld inzetten op Kevin Pauwels die in Zolder de regenboogtrui pakt. Geef toe: wie verdient meer een trui dan Pauwels? En ja, de tijd begint stilaan te dringen, dat klopt. Het zou toch zonde zijn mocht hij zijn carrière afsluiten zonder trui?"

Voor Mettepenningen is Kevin Pauwels trouwens de enige kopman van de ploeg. Met Klaas Vantornout als een soort schaduwkopman. De piepjonge Michael Vanthourenhout -knap derde in Vegas- krijgt een vrije rol. "Een logische hiërarchie", vindt Mettepenningen het. "Kevin is een afwerker. Dat heeft hij in het verleden al voldoende bewezen."

Afgeslankt

Voorts moesten Tim Merlier en Jim Aernouts in het tussenseizoen vertrekken. "Een moeilijke beslissing. Maar de bomen groeien niet tot in de hemel. Dus moesten knopen doorgehakt worden om het budget in evenwicht te houden. Ik denk dat ik de juiste keuze gemaakt heb door voor Gianni Vermeersch te kiezen. Net als Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels werkt hij samen met Peter Hespel en zijn team. Dat gaf mee de doorslag. Gianni kan dit seizoen in de schaduw van Pauwels en co rustig verder groeien."

Hoe goed al zijn toppers overeenkomen, wilden we nog weten. Want hoe Mettepenningen het draait of keert, met Pauwels, Vantornout en Vanthourenhout heeft Mettepenningen toch drie toppers in huis. En die willen allemaal graag winnen. "Dat is een luxeprobleem", kaatst hij de bal terug. "Als ik moet kiezen tussen dit en wat Telenet-Fidea vorig jaar meemaakte, dan liever dit. Trouwens, in Las Vegas hebben de jongens reeds bewezen dat ze bereid zijn voor elkaar te vechten. Toen Michael in de aanval trok, stopte de rest af. Daar maak ik me sowieso geen zorgen over."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!