Dieter Vanthourenhout rijdt Zwitsers regelmatigheidscriterium

Dieter Vanthourenhout rijdt Zwitsers regelmatigheidscriterium

De broers Dieter en Michael Vanthourenhout zijn dan wel ploegmaats bij Sunweb-Napoleon Games, dat betekent niet dat ze elk weekend samen op pad trekken. "Alleen in de Bpost Bank Trofee en een aantal losse crossen staan we samen aan de start."

Michael Vanthourenhout is regerend beloftenwereldkampioen en wellicht de man die in de toekomst (samen met Laurens Sweeck) het duo Van Aert - Van der Poel het dichtst kan benaderen. Maar voorlopig mag de 21-jarige West-Vlaming het nog rustig aan doen. Zonder druk. "Niets moet, alles mag", aldus Jurgen Mettepenningen op de ploegvoorstelling maandag.

De jongste van de Vanthourenhouts zal ook niet te veel hooi op zijn vork nemen in zijn debuutjaar bij de profs. "Ik focus vooral op de Wereldbeker (In Las Vegas opende hij met een fraaie derde plaats, red) en de Bpost Bank Trofee. De openingsmanches -Ronse en de Koppenbergcross- zijn me op het lijf geschreven. Daar hoop ik de basis te leggen van een goed eindklassement. Al moét niets", beklemtoont hij. "Vantornout en Pauwels zijn de kopmannen, ik mag in de luwte verder groeien. En als ik Kevin en Klaas kan bijstaan, zal ik dat met plezier doen. Net zoals zij in Las Vegas voor mij afstopten."

Wat de Hansgrohe Superprestige betreft, beperkt de Wingense wittenkop zich tot de manches in eigen regio. "Ruddervoorde, Gavere en Middelkerke. Meer niet. Verder zal ik nog er nog wel wat losse crossen bij nemen, maar van overdaad zal geen sprake zijn."

EKZ Cross Tour

Opmerkelijk: broer Dieter heeft al helemaal geen contract met de Superprestige. "Daarom kies ik voor het Zwisterse regelmatigheidscriterium EKZ Cross Tour", vertelt Dieter. "Zeer toffe wedstrijden, trouwens. In de openingsmanche in Baden werd ik alvast vierde. Later volgen nog Dielsdorf, Hittnau, Eschenbach en Meilen. Daarnaast rijd ik ook nog de Bpost Bank Trofee. Alleen 1 november is een probleem, want dan staan zowel de Koppenbergcross als Hittnau op de agenda. Maar daar geraken we wel uit."

Ook tussendoor trekt Dieter af en toe de Zwitserse grens over. "Zo start ik zondag in Illnau in plaats van in Erpe-Mere. Al die buitenlandse wedstrijden zijn trouwens ideaal om extra UCI-punten te pakken. Zo hoop ik tegen december opnieuw in de top 50 te staan en van start te kunnen in de Wereldbeker. Misschien kom ik daar 'onze Michael' ook nog wel eens tegen."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!