Belgische kampioen krijgt geen vast contract in Bpost Bank Trofee

Belgische kampioen krijgt geen vast contract in Bpost Bank Trofee

Ongetwijfeld een unicum in de geschiedenis van het veldrijden: de Belgische kampioen krijgt geen zogenaamd koepelcontract voor de wedstrijden van de Bpost Bank Trofee. "Een moeilijke keuze, maar budgettair is dit het zwaarste seizoen ooit", aldus Erwin Vervecken van Golazo.

Klaas Vantornout start wel in Ronse, Hamme en Oudenaarde. De kans dat hij in de andere manches van de Bpost Bank Trofee van start gaat is gering, zelfs quasi onbestaande. De Belgische kampioen kreeg immers geen zogenaamd koppelcontract. "Meer zelfs, ik kreeg zelfs geen voorstel", aldus Vantornout. "Er zijn niet de minste onderhandelingen geweest. Ik wil er geen drama van maken, maar ik vind het wel vreemd. Bpost Bank is toch een Belgische sponsor. Dat die het niet belangrijk vinden om de driekleur in hun wedstrijden te zien, vind ik een kleine blaam. Verder wil ik daar niet al te veel over kwijt."

Erwin Vervecken, die in naam van Golazo Sports het deelnemersveld van de Bpost Bank Trofee samenstelt, verduidelijkt. "Het klopt wat Klaas zegt. En dat was een heel moeilijke beslissing", aldus de drievoudige wereldkampioen. "Maar we hebben dit jaar voor het eerst echt keuzes moeten maken. En dat heeft niets met Vantornout te zien. Trouwens, ook andere organisatoren van regelmatigheidscriteriums hebben keuzes moeten maken."

Vervecken: "Duurste seizoen ooit"

"Wat dan de oorzaak is? De komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert", gaat Vervecken voort. "Zij zijn nieuw aan de top. Maar tezelfdertijd blijven ook Sven Nys, Kevin Pauwels en de anderen hun marktwaarde hebben. Ik moet bekennen: dit is het eerste jaar dat het voor de organisatoren financieel bijzonder zwaar wordt. En daar is Vantornout het slachtoffer van."

Al benadrukt Vervecken dat elke organisator zelf nog kan beslissen of hij Vantornout al dan niet aan zijn deelnemersveld toevoegt. "Golazo is organisator in Hamme. Daar krijgt Klaas wel een contract. En dat hebben ook de organisatoren van Ronse -met Mario De Clercq- en de Kopppenberg gedaan.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: ©NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!