Wout van Aert bezorgt zichzelf leuk verjaardagscadeau

Wout van Aert bezorgt zichzelf leuk verjaardagscadeau

Wout van Aert heeft deze morgen de eerste wereldbekermanche van het nieuwe seizoen op zijn naam geschreven. De gisteren 21 geworden Kempenaar reed na drie kwart wedstrijd weg van Sven Nys en de Michael Vanthourenhout. Van Aert is meteen leider in de Wereldbeker.

Terwijl Tom Meeusen en Kevin Pauwels hun kansen snel zagen gehypothekeerd door een val, toonde de regerende beloftenwereldkampioen Michael Vanthourenhout zich de grootste lefgozer op de weide in Las Vegas. De West-Vlaamse neoprof trok ten aanval en kreeg in de grote groep steun van afstoppende ploegmaats.

Pas toen de bonus van de ranke wittekop was opgelopen tot een halve minuut, trok Sven Nys aan de alarmbel. Nys dreef het tempo op en kreeg Wout van Aert mee. Die twee verstonden elkaar wonderwel en reden samen naar Vanthourenhout. Heel lang zou dat trio echter niet samen blijven.

Op iets meer dan twee ronden van het eind verdapperde Van Aert op de meest lastige passage van het parcours. Vanthourenhout kraakte eerst, Nys deed dat een paar seconden later. De kopman van Vastgoedservice-Golden Palace liep vervolgens steeds verder uit, op weg naar een eerste seizoenszege. Sven Nys en Michael Vanthourenhout hielden relatief makkelijk hun tweede en derde plaats vast.

Achter dat trio won Lars van der Haar het duel voor de vierde plaats van Kevin Pauwels en de Amerikaan Jeremy Powers. Van Aert mocht na afloop zijn allereerste leiderstrui als prof in de Wereldbeker aantrekken. Maar niet nadat de Belgische hymne door de luidsprekers van Las Vegas schalde. Drie Belgen op het podium: niets nieuws onder de zon.

Cant derde bij de dames

Voorafgaand werd in Vegas ook de dameswedstrijd afgewerkt. Daarin ging de overwinning naar de Katerina Nash, voor de Italiaanse Eva Lechner en Sanne Cant. Nash reed met een snelle slotronde haar concurrenten uit de wielen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Volledige uitslag CrossVegas




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!