Laurens Sweeck wint Europese opener in Baden

Laurens Sweeck wint Europese opener in Baden

Laurens Sweeck heeft zijn veldritseizoen prima ingezet. De kopman van Era-Murprotec remonteerde in het Zwitserse Baden in volle finale Philippe Walsleben. Die was eerder weggereden van zijn gezellen Francis Mourey, Dieter Vanthourenhout en Sweeck zelf.

Met vijf kleurden ze de wedstrijd in Baden. Mourey, Sweeck, Vanthourenhout, Walsleben en Venturini. Toen deze laatste samen met Sweeck ten val kwam en ook Dieter Vanthourenhout wat terrein moest prijsgeven, leek de beslissing gevallen. Niet dus, Sweeck en Vanthourenhout keerden vlotjes terug vooraan. Alleen Venturini moest de rol definitief lossen.

In de voorlaatste ronde sloeg Philippe Walsleben een kloofje en leek op weg naar winst. Maar in de slotfase sloeg Laurens Sweeck hard terug. Hij liet zijn twee kompanen in de steek, maakte de aansluiting met de Duitser en liet die in de laatste honderden meters ook ter plaatse.

Voor Laurens Sweeck zeker een opsteker na alle ellende van de voorbije zomer. En meteen ook de bevestiging van zijn goede vorm.

Dieter Vanthourenhout net naast podium

Walsleben hield zijn tweede plaats makkelijk vast, terwijl Francis Mourey Dieter Vanthourenhout klopte in de strijd voor de laatste podiumplaats. Venturini werd vijfde, David van der Poel zesde op bijna een minuut van Sweeck.

De resultaten van de andere Belgen: Joeri Adams deed lange tijd mee voor plaats zes, maar werd uiteindelijk negende, Diether Sweeck werd als elfde afgevlagd. Jens Vandekinderen en Sven Vanthourenhout werden na een lange inhaalrace 21ste en 24ste. Angelo De Clercq eindigde 28ste.

Voor de volledigheid dit nog: de dameswedstrijd in Baden werd gewonnen door de Italiaanse Eva Lechner.



Foto: ©ChristopherJobb / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!