AA Drink-Kalas en Kalas-NNOF willen damesveldrijden professioneler

AA Drink-Kalas en Kalas-NNOF willen damesveldrijden professioneler

Jens Vandekinderen tekende een profcontract bij Kalas-Essers-NNOF. De West-Vlaming zal niet alleen zijn mannetje moeten staan tegen de toppers, maar ook binnen zijn eigen... damesteam. Al krijgt hij misschien wel wat steun van Micky van Empel en Bart Verschueren...

Noem ze gerust het buitenbeentje in het veldrijden. Er is Sunweb-Napoleon Games en Lares-Doltcini. Er is BKCP-Corendon en Enertherm-BKCP. Ook Telenet-Fidea heeft met YTFCT zijn eigen opleidingsteam. Sinds een paar maanden is er nu ook een damesteam die dezelfde weg opgaat: Kalas-Essers-NNOF, in samenwerking met AA Drink-Kalas, de teams van Geert Wellens. Een tijdje geleden werden beide teams voorgesteld in Putte.

Wellens’ AA Drink-Kalas-ploeg fungeert voortaan dus als kweekvijver voor beloftevolle dames. “Het doel van deze integratie is duidelijk: AA Drink-Kalas-rensters klaarstomen zodat ze nadien de overstap kunnen maken naar het profteam. Zo zullen de profrensters in de toekomst dames naast zich krijgen die een opleiding genoten die sterk zal aanleunen bij de begeleiding van hun eigen topteam", maakt Geert Wellens zich sterk. "In onze jeugdploeg kunnen de meisjes nog beter worden en de top bereiken via uitgekiende begeleiding. Het wordt dan ook een team waarmee men rekening zal moeten houden tijdens de verschillende kampioenschappen voor beloften dames”, lieten beide ploegen optekenen.

Laura Verdonschot als voorbeeld

Laura Verdonschot (foto rechts) is de eerste dame die dankzij de samenwerking de overstap kan maken richting de profs. "En daarmee maken we meteen ook onze andere meisjes duidelijk dat ze wel degelijk kansen krijgen”, vertelde Wellens eerder over de transfer. “Laat dat een goede motivatie zijn voor iedereen.” Bovendien mag de meervoudig jeugdkampioene veldrijden op kosten van de ploeg naar Amerika voor de eerste Wereldbekermanche in Las Vegas. Die financiële ondersteuning is zelfs bij de grote vrouwenploegen eerder uitzonderlijk, maar ook daar wil dit project verandering in brengen. Hierdoor krijgen de vrouwen dezelfde kansen als hun mannelijke collega’s. Iets waar het vrouwenpeloton al langer om vroeg.

Nu Verdonschot voor de profs heeft gekozen, mikt het AA Drink-Kalas team op de Nederlandse Maud Kaptheijns en de naar verluidt talentvolle Tsjechische Nikola Noskova. Vooral op de kampioenschappen en in de wereldbekerwedstrijden hopen beide dames hoge ogen te gooien. Van Belgische zijde wil Jara Noël een constant seizoen rijden en pieken naar het BK in Lille.

De Boer uithangbord van hoofdteam

Bij Kalas-Essers-NOFF zijn alle ogen dan weer gericht op de 24-jarige Sophie De Boer. Het Nederlandse uithangbord van de ploeg duelleerde vorige winter af en toe met de toppers. Nu ze weer een jaartje ouder en wat sterker is geworden, zijn de verwachtingen nog hoger. Vorig seizoen behaalde De Boer drie overwinningen.

Toch is er binnen het NOFF-team ook plaats voor een paar jongens: Micky van Empel, Bart Verschueren en één prof. Die rol is weggelegd voor de West-Vlaming Jens Vandekinderen (foto rechts). De 22-jarige Torhoutenaar genoot zijn opleiding bij Telenet-Fidea maar werd daar na vier beloftenjaar net dat tikkeltje te licht bevonden om het profteam te vervolledigen. Kalas-Essers-NNOF biedt hem een mooie kans om te bewijzen dat hij ook bij de grote jongens een (sub)topper kan worden.


Foto's: ©Kalas-Essers-NNOF / Tekst: JeffreyFierens en NicoDick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!