Nys weigert om nog de Druivencross te rijden

Nys weigert om nog de Druivencross te rijden

De liefde tussen Sven Nys en Druivencross-organisator Willy Van Roy is voorbij. "Dit jaar rijd ik zowat alles wat ik kan. Behalve Overijse", vertelde Sven Nys ons gisteren. "Waarom? Zoek het maar uit.." We kwamen er snel achter.

Opmerkelijk, Sven Nys weigert dit jaar van start te gaan in de Druivencross (6 december). Een klassieker in zijn eigen Vlaams-Brabant notabene, die hij al zes keer won. "Dat is beslist daags na de Druivencross van vorig jaar", klinkt het ferm. "En er is geen weg terug."

Contractueel correct

Navraag leverde snel de reden van zijn ongenoegen op. Nys gaf vorig jaar op in Overijse. Eén van de puntjes in een contract tussen renner en organisator is dat in het geval van een opgave de renner zijn startgeld opstrijkt in verhouding met het aantal verreden ronden. Opgave na 2 van de 10 ronden, betekent dus 20 procent van het startgeld. Een regel die amper wordt toegepast. "En al zeker niet bij Sven Nys, die altijd waar voor zijn geld biedt én toeschouwers lokt", wordt ons door andere organisatoren toevertrouwd.

In Overijse hebben ze dat dus wel aangedurfd en dat komt hen dit seizoen ongetwijfeld duur te staan. Niet de slimste zet van organisator Willy Van Roy. Nys gaf inderdaad op, maar zijn supporters waren wel naar de Druivencross afgezakt en hadden inkom betaald. En in het verleden gaf Nys altijd het beste van zichzelf in Overijse. 6 december zou voor Van Roy en zijn discipelen dit jaar wel eens een minder leuke Sinterklaas kunnen worden.




Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!