Baestaens met gekneusde rib naar winst in VS

Baestaens met gekneusde rib naar winst in VS

Vincent Baestaens heeft zijn eerste van het seizoen op zak. Dat deed hij in het Amerikaanse Rochester, ondanks een gekneusde rib die hij tijdens de opwarming opliep. Zijn deelname aan de wereldbekermanche in Las Vegas komt niet in gevaar.

Baestaens reed een sterke wedstrijd, daar in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hij won solo met een voorsprong van twintig seconden op de -weliswaar nobele onbekende- Amerikaan Cameron Dodge. Toch werd het geen walk in the park. “Iets na halfkoers ben ik weggereden”, reageert Baestaens enkele uren na zijn eerste van het seizoen. “Het was zeker niet de moeilijkste overwinning, maar het heeft me toch wel krachten gekost. De warmte speelde me parten, terwijl ook de jetlag nog wat in de kleren zat."

Op de koop toe ging de Vlaams-Brabander ook nog van start met een gekneusde rib. Het gevolg van een zware val tijdens de opwarming. “In de wedstrijd had ik last, maar de pijn was toch te verdragen”, vertelt de 26-jarige renner. “Ik verblijf de komende dagen bij mijn tante in Naples (Florida, red). Zij is kinesiste en zal me wel opnieuw oplappen. Ik heb voor volgende week trouwens rustige trainingen op de planning staan, zodat de blessure de tijd krijgt te genezen. De wereldbekercross in Vegas -op 16 september- komt niet in het gedrang.”

"Pas 18de op zaterdag"

Full Moon Vista - Ellison Park Cyclocross Festival, zoals de wedstrijd in Rochester zichzelf noemt, was al Baestaens’ tweede wedstrijd op Amerikaanse bodem.

"In de eerste cross die ik reed, een dag eerder op hetzelfde parcours maar in de omgekeerde richting, waren een pak meer UCI-punten te verdienen, omdat dit een wedstrijd van 1ste categorie betrof. Helaas kwam ik daarin drie keer ten val en eindigde pas achttiende. De wedstrijd die ik won, was slechts een cross van 2de categorie. Geen nood, ik kreeg door de zege wel bevestiging van een goede conditie. Ook dat is niet onbelangrijk."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: ©JeffreyFierens




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!