Velofollies 2024

Van Aert klopt Nuyens in Red Bull Red Light Green Light (VIDEO)

Van Aert klopt Nuyens in Red Bull Red Light Green Light  (VIDEO)

Wout van Aert, BMX'ster Elke Vanhoof en Nick Nuyens waren de meest bekende deelnemers in de eerste editie van de Red Bull Red Light Green Light. Van Aert toonde zich in het Antwerpse centrum de beste 'surplacer'.

Red Bull brengt met Red Bull Red Light Green Light een nieuwe variant op “naar school fietsen”, een mix tussen snelheid & technische vaardigheden bij het ‘surplacen’. Hoe gaat het in zijn werk? Aan ieder rood licht krijgen de fietsers de uitdaging om te surplacen (ter plaatse blijven stilstaan met je fiets zonder een voet op de grond te plaatsen).

Eens het licht op groen springt, mag je doorrijden, maar bij rood licht moeten de fietsers blijven stilstaan en surplacen. Wordt er toch een voet op de grond gezet, dan krijgt die persoon 2 seconden straftijd en moet hij/zij 2 seconden wachten om te vertrekken eens het licht opnieuw op groen springt.

7 rode lichten op anderhalve kilometer

De kick-off van Red Bull Red Light Green Light werd gegeven in het stadscentrum van Antwerpen, waar een tiental deelnemers een eerste test uitvoerden. Onder hen ook een paar bekende fietsers zoals Wout van Aert, Elke Vanhoof en Nick Nuyens, die maar al te graag hun schouders onder dit initiatief zetten dat de fietstocht naar school op een veilige maar inventieve manier nieuw leven inblaast. Het werd een heuse sprint op een parcours van anderhalve kilometer, waarbij 7 rode lichten gepasseerd dienden te worden.

Wout van Aert kwam als eerste over de finish, zonder enige straftijd te hebben opgelopen. 'Superleuke manier om de fietstocht naar school opnieuw uitdagend en tof te maken", vond de vice-wereldkampioen. "Ik herinner me mijn eigen fietsritten naar school. Niet altijd met volle overtuiging en passie. Dit maakt het een stuk spannender en is niet in strijd met de verkeersregels. Toch wel belangrijk in dit verhaal."

"Groot voordeel", lacht Van Aert. "Met dit initiatief ben je aan het rode licht niet meer afgeleid door je smartphone, maar focus je op je technische skills."

Video - Foto: ©RedBull - Thomas 'Switn' Sweertvaegher
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!