Bosmans in China, Van Aert in Schaal Sels, Van der Poel in lappenmand

Bosmans in China, Van Aert in Schaal Sels, Van der Poel in lappenmand

Binnen exact 18 dagen treffen alle veldrittoppers elkaar een eerste keer in Las Vegas. Maar voor het zover is, zwermt iedereen nog wel een keertje uit. Nys op Mallorca, Bosmans en Simunek in China en de Sunwebbers in de Ardennen. Een overzicht.

Straks is er geen houden meer aan. Op 16 september vliegen onze crossers (toch het overgrote deel ervan) er in Las Vegas een eerste keer in. Tot dan doet iedereen op zijn eigen manier zijn best om op een zo hoog mogelijk niveau aan de start van die eerste Wereldbekermanche te staan.

Wietse Bosmans is uit de top vijftig getuimeld, en is gisteren naar China gevlogen. Daar staan de komende dagen een tweetal UCI-wedstrijden op het programma, waar de Kalmthoutenaar (in het gezelschap van onder meer Radomir Simunek) graag wat UCI-punten wil sprokkelen om zich zo opnieuw een weg richting top vijftig te banen.

Pech voor Van der Poel

Minder goed vergaat het Bosmans' kopman bij BKCP, Mathieu van der Poel. De regerende wereldkampioen kwam in de Toekomstronde ten val en kreeg er een paar hechtingen in de knie. Desondanks pakte hij 's anderendaags (dinsdag) nog een knappe tweede plaats, maar woensdag moest Mathieu er toch de brui aan geven.

"Mijn rechter knieschijf is blijkbaar harder geraakt dan aanvankelijk ingeschat. Op de beelden is een kneuzing van het bot te zien. Mijn dij werd ook gekneusd, maar daar is verder niets mee aan de hand”, resumeerde de wereldkampioen zijn toestand na onderzoek. “Ik mag een week niet fietsen. Een ramp wil ik dat niet noemen, maar ideaal is het evenmin op een boogscheut van het crossseizoen. Ik denk niet dat ik moet sleutelen aan mijn planning." Van der Poels deelname in Las Vegas komt voorlopig niet in gevaar.

Van Aert en Merlier in Schaal Sels

Beter vergaat het zijn grote concurrent van vorig seizoen, Wout van Aert. De Lillenaar werd vorige zondag knap vierde in de GP Jef Scherens en lijkt klaar voor het seizoen. Morgen start Van Aert, net als zijn ploegmakker Tim Merlier in de Schaal Sels in Merksem, een 1.1-wedstrijd op de UCI-kalender met maar liefst 33 kilometer onverharde wegen.

"Leuk", aldus Van Aert. "Een mooi initiatief om deze wedstrijd wat nieuw leven in te blazen. Met mijn techniek als veldrijder, in combinatie met de goede vorm die ik te pakken heb, moet ik er ver kunnen komen." Rob Peeters, een derde ploegmaat van Van Aert moet forfait geven wegens ziekte.

Vantornout en Pauwels in La Roche, Nys op Mallorca

De mannen van Sunweb-Napoleon Games zijn aan hun laatste stage-uren in La Roche bezig. Onder leiding van ploegleider Mario De Clercq werd er in onze Ardennen duchtig getraind.

En dat doen ook Sven Nys en Sven Vanthourenhout, zij het op Mallorca. Voor Nys afreist naar Las Vegas, komt hij nog even terug naar België om er zijn allerlaatste wegwedstrijden uit zijn carrière af te werken. In het West-Vlaamse Izegem neemt Nys definitief afscheid van zijn wegfiets in competitie.

Telenet-Fidea vertoeft ondertussen al overzee, momenteel in Boulder. Daar zijn Meeusen en co op stage, vooraleer ze binnen een tiental dagen doorreizen naar Las Vegas...
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!