Maar liefst 15 Amerikanen aan de start in WB Las Vegas

Maar liefst 15 Amerikanen aan de start in WB Las Vegas

'Alleen de top vijftig van de UCI-ranking mag van start in een wereldbekermanche. Geraak je niet aan acht, mag je als land aanvullen.' Toch staan er op 16 september in Las Vegas maar liefst 15 Amerikanen aan de start. Dat vraagt wat verduidelijking...

James Driscoll, Zach McDonald, Jonathan Page, Jeremy Powers, Danny Summerhill en Curtis White. Allemaal in de top vijftig van de UCI-ranking en dus startgerechtigd voor de eerste manche van de Wereldbeker, straks in Las Vegas.

Maar ook zij staan op de startlijst: Adam Craig, Jeremy Durrin, Stephen Hyde, Allen Krughoff, Travis Livermon, Tobin Ortenblad, Dan Timmerman, Ryan Trebon en Kerry Werner. Kent u ze? Wij ook niet, op Craig en Trebon na. Maar we tellen er in totaal wel vijftien. Hoe dat mogelijk is? Blijkbaar een extraatje van de UCI, om de debuterende organisator in het WB-circuit een handje toe te steken.

UCI-coördinator Peter Van den Abeelde verduidelijkt: "De UCI commissie stond een derivatie (afwijking van het reglement) toe om een B team van 8 renners toe laten (zowel voor mannen als vrouwen) in Vegas. Voor de ontwikkeling van de sport enerzijds maar ook als steun voor een land dat nog nooit een WB-manche organiseerde. Dit is eenmalig dit seizoen (alleen in de States dus) en die derogatie zal door de commissie worden geëvalueerd na Vegas."

Zo staan in de gokstad straks dus 15 Amerikanen aan de start bij de mannen, zelfs 17 bij de vrouwen...

Foto's: ©CrossVegas
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!