Mathieu van der Poel via meest prestigieuze beloftenronde naar veldritseizoen

Mathieu van der Poel via meest prestigieuze beloftenronde naar veldritseizoen

Mathieu van der Poel start morgen als lid van de Nederlandse beloftenselectie in de loodzware Ronde van de Toekomst, tot nader order dé referentiewedstrijd voor jongeren die het tot prof willen schoppen. Van der Poel -bij de oranjehemden samen met Sam Oomen kopman- mikt vooral op ritwinst.

Wilt u er een paar op een rijtje, namen die de Ronde van de Toekomst op hun palmares hebben staan? Greg Lemond, Charly Mottet, Miguel Indurain, Laurent Fignon zijn er toch wel enkele om van te likkebaarden. In een recenter verleden: Lars Bak, Bauke Mollema, Jan Bakelants, Nairo Quintana en Warren Barguil.

Dit jaar mikken onder meer Sébastian Henao, onze landgenoot Laurens De Plus (die nu al een contract bij Etixx-Quick.Step op zak heeft) en de Nederlander Sam Oomen hoog. Maar ook Mathieu van der Poel heeft zijn plekje veroverd in de selectie van onze noorderburen. Straf, als je weet dat de regerende veldritwereldkampioen dit jaar op de weg amper tegen zijn generatiegenoten uitkwam. Maar de Nederlandse bondscoach weet uiteraard dat Van der Poel wel over wat klimtalent beschikt. Remember zijn juniorenwereldtitel op het lastige parcours in Firenze.

"Ik trainde specifiek voor het veldritseizoen"

Van der Poel zelf legt zichzelf geen klassementsambities op voor deze loodzware en bijzonder sterk bezette achtdaagse. "Dat doe ik vooraf nooit", vertelt hij aan Wielerflits. "Je weet immers nooit wat er in acht dagen kan gebeuren. Maar als mijn uitgangspositie na een paar dagen oké is, waarom niet? Al zijn daar bij ons in het team (Van der Poel doelt onder meer op Oomen, red) wel anderen voor."

Dan mikt Van der Poel eerder op ritwinst. "Sinds begin augustus ben ik mezelf echter specifiek aan het voorbereiden op het nakende veldritseizoen, want dat primeert nog steeds. Maar als ik kan meedoen voor een etappezege zal ik het zeker niet laten. Misschien kan dat wel een doel op zich zijn."

Ter info: de Ronde van de Toekomst begint morgen in het Franse Tonnerre met een korte proloog en telt in zijn acht dagen maar liefst drie heuse bergritten. Onderaan dit artikel vindt u bijvoorbeeld het profiel van de slotrit. Topfavoriet is de Colombiaan Sébastian Henao, die al twee jaar op WorldTourniveau acteert (bij Team Sky notabene) en al een Giro in de benen heeft. Elke prof onder de 23 mag immers deelnemen aan deze Tour de l'Avenir. Voor Mathieu van der Poel met andere woorden een leuke test naar de toekomst toe.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!