De Svennen zijn goed op dreef

De Svennen zijn goed op dreef

Met ritwinst in de Ronde van Vlaams-Brabant voor Sven Vanthourenhout en de groene puntentrui, de grijze trui als eerste Vlaams-Brabander voor Sven Nys en de week voordien een 5de Belgische kampioenstitel mountainbiken, kunnen we stellen dat de Svennen goed op dreef zijn.

We kijken met zijn allen stilaan uit naar de start van het veldritseizoen en als we de veldrijders op de weg bezig zien, mogen we toch wel wat strijd verwachten. Sven Vanthourenhout heeft gisteren de tweede etappe in de Ronde van Vlaams-Brabant gewonnen. De rit met start en aankomst in Leefdaal liep uit op een massasprint waarbij Sven Nys de perfecte lead-out was voor zijn teammaat. Nys, die vorige week nog zijn palmares wat aandikte door een 5de Belgische kampioenstitel mountainbike binnen te halen, is drager van de grijze trui, als eerste Vlaams-Brabander in het klassement. De Balenaar werd woensdag tweede in de openingsetappe. Vanthourenhout is na gisteren leider in het puntenklassement en dus drager van de groene trui. Tim Merlier is voorlopig leider in de strijd om de Trofee Steenackers-Goossens, de combiné-Trofee.

In het algemeen klassement staat Tom Bosmans bovenaan. Sven Nys en Sven Vanthourenhout staan respectievelijk derde en vijfde. Vandaag werken de renners een individuele tijdrit af van 9,4 km in Gooik. De stand in het algemeen klassement vinden jullie via volgende link klik

Lead-out Sven Nys





Sven Vanthourenhout snelste van het peloton






Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!