Dubbele ritwinst en groene trui voor Vermeersch in Ronde van Luik

Dubbele ritwinst en groene trui voor Vermeersch in Ronde van Luik

Gianni Vermeersch pakt twee ritzeges en de groene trui, als eindwinnaar van het puntenklassement, in de Ronde van Luik. Sunweb- Napoleon Games, en per uitbreiding alle veldrijders, deed het trouwens globaal goed.

Een pak veldrijders was deze week aan de slag in de Ronde van Luik. En of ze zich lieten zien. Vorig jaar was Wout Van Aert er eindwinnaar. Dit jaar was het team van Jurgen Mettepenningen bijzonder hongerig. Vijf dagen op rij haalde het de top 5 met als bekroning 2 ritzeges voor Gianni Vermeersch.

Op de Franse nationale feestdag klopte de West-Vlaming collega-crossers Corné van Kessel en Mathieu Van der Poel in de spurt in Plombières. Vrijdag reed Vermeersch in de finale van een mini Luik-Bastenaken-Luik solo naar zijn tweede ritzege. Met dank aan het afstopwerk van Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout, die respectievelijk derde en achtste finishten in de slotrit met start en aankomst in Seraing. Wout van Aert werd tweede en Klaas Vantornout dus nog knap derde. Klaas is ook de eerste veldrijder in het algemeen klassement met een vijfde plaats.

"Ik voelde me de hele dag goed, probeerde in de afdaling van de Vecqué al iets met Philipp Walsleben, maar werd toen voorbijgesnord door Mathieu Van der Poel en Rob Ruygh. Maar ik dacht dat zij hun inspanning niet zouden kunnen uithouden", klinkt Gianni op de site van Sunweb Napoleon Games.

"Net voor de eerste passage aan de streep probeerde ik het alleen in de aanval, want ik wist niet zeker of ik iemand als Wout Van Aert zou kunnen bijhouden op de slotklim. Aanvankelijk dacht ik dat de achtervolgers me gingen voorbijvliegen maar ik ging vol in de afdaling, spurtte het eerste deel van de slotklim op en had toen plots dertig seconden voorsprong." Vermeersch pakt in extremis ook nog eindwinst in het puntenklassement en zo de groene trui, die rond de schouders van Mathieu Van der Poel hing.

Ritwinst , bolletjestrui en ploegenklassement voor BKCP-Powerplus

Mathieu Van der Poel won rit 4 in de ronde van Luik, in Stoumont. In de spurt met een vijftigtal renners was de wereldkampioen veldrijden na een rit met 1800 hoogtemeters sneller dan Kevin Pauwels en Jimmy Janssens. BKCP-Powerplus won ook het ploegenklassement en Philipp Walsleben heeft de bolletjestrui mee naar huis. "Mijn zoveelste trofee van het seizoen. Als ik het goed voor heb, nam ik van elke interessante koers wel iets mee naar huis", vertelt de Duitser op de teamwebsite.
Puntenklassement

1. Gianni Vermeersch 2. Mathieu Van der Poel 3. Jimmy Janssens 4. Klaas Vantornout

8. Michael Vanthourenhout10. Wout Van Aert

Bergklassement

1. Philipp Walsleben 2. Gertjan Devos 3. Mathieu Van der Poel

7. David Van der Poel 9. Michael Vanthourenhout

Jongerenklassement

1. Kenneth Van Rooy (tevens eindwinnaar algemeen klassement)

4. Michael Vanthourenhout 5. Mathieu Van der Poel 6. Adam Toupalik 7. Wout Van Aert 8. Laurens Sweeck 9. Kobe Goossens10. Toon Aerts

Ploegenklassement

1. BKCP - Powerplus 2. Sunweb- Napoleon Games 3. Vastgoedservice - Golden Palace

5. Telenet - Fidea cycling team


Het eindklassement en de volledige uitslag van de slotrit vinden jullie via volgende link klikFoto ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!