Balenberg wordt binnenkort omgetoverd tot Sven Nys Cycling Center

Balenberg wordt binnenkort omgetoverd tot Sven Nys Cycling Center

Er is al jaren sprake van. En binnen een paar weken gaan de werken ook effectief van start: Balenberg zal beetje bij beetje omgetoverd worden tot het Sven Nys Cycling Center. Na het bouwverlof start het optrekken van het belevingscenter.

Sven Nys was er deze voormiddag zelf bij om het spreekwoordelijke startschot te geven. "Het voormalige woonhuis boven op Balenberg zal eind juni helemaal afgebroken zijn. Meteen na het bouwverlof zal op dezelfde plaats gestart worden met een nieuwbouw", klonk het. "Die zal vanaf de lente van 2016 dienst doen als belevingscentrum over offroad fietsen en deel uitmaken van het Sven Nys Cycling Center, in combinatie met tal van buitenparcours."

"Het Sven Nys Cycling Center wordt het mekka voor elke liefhebber van offroad fietsen (cyclocross, mountainbike, BMX, trial)", meldt het bijhorende persbericht. "Het belevingscentrum geeft een interactief historisch en actueel overzicht van het fietsen in het veld. Alles wordt schitterend gepresenteerd via foto’s, video, geluidsfragmenten en tal van memorabilia. Rondom het belevingscentrum, tegen de flanken van de heuvel, worden vaste fiets- en wandelparcours aangelegd. Een gedeelte van het gekende veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys wordt een vast parcours, daarrond worden er ook nieuwe ontwikkeld, o.m. voor BMX."

Toeristische trekpleister

Het Sven Nys Cycling Center zal aansluiten op het fietsroutenetwerk Vlaams-Brabant en op de Bloso mountainbikeparcours en wordt op die manier een toeristische trekpleister voor elke fietser in het Hageland. Maar ook wandelaars komen dus ruimschoots aan hun trekken, het domein is evenzeer een natuurpark waar iedereen op zijn manier kan genieten van de natuurpracht.

Het volledige project wordt opgezet door de NV Balenberg, provinciebestuur Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, Toerisme Vlaanderen, Sport Vlaanderen, de gemeente Tremelo, Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant en Golazo.

Voor het einde van de zomer wordt het volledige project, inclusief de inrichting van het belevingscentrum, in detail gepresenteerd op een uitgebreide persvoorstelling. Intussen informeert een infobord de voorbijgangers en buurtbewoners over de plannen.


Foto boven: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!