Rob Peeters mag met André Greipel op eindpodium Ster ZLM

Rob Peeters mag met André Greipel op eindpodium Ster ZLM

Het klinkt wat vreemd. En Rob Peeters stond zelfs wat onwennig op het podium. Maar de Kempenaar mocht zowel gisteren als vandaag 'vieren' in de Ster ZLM Toer. Peeters is namelijk eindwinnaar van het bergklassement. "Mijn mooiste zomerprestatie ooit", glunderde hij.

Niet dat de veldrijder van het Vastgoedservice-Golden Palaceteam na afloop een gat in de lucht sprong. Peeters is nu eenmaal niet de uitbundigste van het peloton. Meer zelfs, hij voelde zich zowaar wat onwennig op dat grote podium. Maar die bollentrui heeft hij in elk geval op zak. Hij nam hem zaterdag over van... Gianni Meersman.

Peeters bleek de slimste en misschien ook wel de beste klimmer van een kopgroep die tussen Verviers en La Gileppe lang vooruit reed. Veldritkrant voelde de Desselnaar na afloop van de koninginnenrit van de Ster ZLM Toer aan de tand. En merkte dat 'de Rob' content was.

Rob, wanneer ben je aan die trui beginnen denken?

"Er was vanmorgen tijdens de briefing op de bus door de ploegleiding vermeld dat de strijd om het bergklassement nog helemaal open lag, omdat in de koninginnenrit op elke klim dubbele punten te verdienen waren. Dus zodra ik mee was met de kopgroep, rinkelde meteen dat belletje in mijn hoofd. Op de eerste klim zette ik op tijd aan en nam onmiddellijk wat voorsprong. Ook de daaropvolgende hellingen klom ik vlotjes naar de zes punten. De concurrenten in de kopgroep drongen niet echt meer aan."

In de vrijdagetappe had je het nochtans best lastig... Jouw ploegleider Stijn Van Hout had zowaar medelijden toen hij uitgerekend jou zag meegaan in de ontsnapping.

"Klopt. Maar blijkbaar was ik goed gerecupereerd. Vanmorgen voelden de benen goed aan, dus probeerde ik het maar. In de etappe naar Buchten (met enkele hellinkjes uit de Amstel Gold Race, red) was het niet gemakkelijk. Maar ik weet van mezelf dat ik beter word naarmate zo een wedstrijd vordert. Dat is vandaag gebleken. Al moet ik toegeven dat ik in de finale 'goed gebakken' was. Gelukkig was de trui toen al binnen."

Best verrassend: Rob Peeters die in de zomer meedoet voor de prijzen. Dat zijn we niet gewend.

"Nee, hé. Maar vandaag ging het nu eenmaal verbazend gemakkelijk. Het is mijn eerste prijs die ooit behaal op de weg. En ik mag met de trui naar huis, want in de slotrit zijn er geen hellingen meer. Maar ik geef toe dat ik er onderweg wel hard bezig mee ben geweest. Op een bepaald moment werd mijn kop een rekenmachine. Ik was zelfs zenuwachtig. En ik bleef maar tellen om toch maar zeker te zijn dat de behaalde punten voldoende waren."

Word je hier sterker van richting veldritseizoen?

"Moeilijk vooraf in te schatten. Maar zoiets is me in elk geval nog nooit overkomen. Ik was wel op zoek naar een overwinning of iets dergelijks in een rittenkoers van dit niveau. En zie, nu lukt het. In beschouw dit dan ook als een kleine overwinning. Veel ploegen maken er een doel van om in rittenkoersen als de Ronde van België of de ZLM Toer één van de truien te pakken. Gewoon omdat het mooie publiciteit is. Ons is het deze week toch maar gelukt."

Deze rittenkoers begon nochtans niet ideaal. In de openingsrit was niemand van jullie team (ook veldrijders Joeri Adams en Tim Merlier maken deel uit van VGSGP in deze Ster ZLM Toer) mee in het eerste peloton dat voor de zege sprintte.

"(denkt even na) Persoonlijk vind ik dat een momentopname. Het is niet dat we in die eerste rit ons best niet gedaan hebben, maar soms moet je erkennen dat je niet goed genoeg bent. Allez, ik heb het nu -om misverstanden te vermijden- over mij persoonlijk, hé. Er wordt hier hard gereden, hoor. Zeker op het vlakke! Die mannen die hier elke dag op kop rijden, dat zijn jongens die straks naar de Tour gaan. En dat is boven mijn niveau. Punt aan de lijn."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!