Van der Poel gelooft niet in nieuwe zege in Limburg. Cant even buiten strijd

Van der Poel gelooft niet in nieuwe zege in Limburg. Cant even buiten strijd

Mathieu van der Poel gelooft niet dat hij zichzelf kan opvolgen op de erelijst van de Ronde van Limburg. Daarvoor heeft de veldritwereldkampioen nog te veel last van de bacteriële infectie die hem in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne tot opgave dwong. Bij zijn BKCP-team trouwens nog tegenslag: ook Sanne Cant is een tijdje out.

Vorig jaar spurtte de nog altijd maar 20-jarige Mathieu van der Poel in Tongeren nog sneller dan doorgewinterde wegrenners als Paul Martens en Gregory Henderson, maar de Nederlander twijfelt of hij dat kunstje dit jaar nog eens kan herhalen. "Door de infectie denk ik geen gensters te slaan in Limburg", meent de uittredende winnaar. "Ik heb net een antibioticakuur achter de rug en zat vier dagen niet op de fiets. Woensdag maakte ik pas een eerste trainingstochtje. Toen ik het donderdag wat langer wilde proberen, voelde ik al een terugval. Het wordt afwachten tot wat ik in staat ben", klinkt het op de website van BKCP-Powerplus.

Ook Mathieus broer David van der Poel heeft te kampen met een infectie. "Waarschijnlijk staken we elkaar aan", denkt de jongste van de broers. Naast de twee Nederlanders gaan ook Bosmans, Boros, Caluwé, Hoeyberghs, Toupalik, en Walsleben van start in Tongeren. Daarnaast start ook het voltallige Corendon-KwadrOteam, net als Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace).

Cant even out na val


Naast de ziekte van de broers Van der Poel trouwens nog slecht nieuws bij het BKCP-team. Sanne Cant kwam gisteren op training ten val en is een tijdje buiten strijd met enkele zware kneuzingen aan het bekken. "Fietsen is nu even niet aan de orde", vertelde ze op de teamwebsite. Ze past alvast voor de Flanders Diamond Tour van morgen.

Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!