Crelan wordt volgend jaar hoofdsponsor van Team Van Aert

Crelan wordt volgend jaar hoofdsponsor van Team Van Aert

Verrassend nieuws in het Mechelse kasteeldomein Tivoli vandaag: Crelan wordt vanaf 1 januari hoofdsponsor van het Vastgoedserviceteam van Timmy Simons. Concreet betekent dit dat Van Aert én Nys dik anderhalve maand de zelfde sponsor dienen. "Geen probleem", aldus Crelan-CEO Luc Versele.

Het nieuws van vandaag in één lijn samengevat: Golden Palace verdwijnt vanaf 31 december uit het veldrijden en wordt shirtsponsor van kersvers eersteklasser Sint-Truiden. De plaats in het team wordt ingenomen door Crelan. Maar de huidige geldschieter van Sven Nys wordt wel eerste naamsponsor in het team van managers Geert Vanhoof en Timmy Simons.

"In maart 2016 neemt Sven Nys afscheid als professioneel renner en tot dan blijft Crelan zijn trouwe partner. Maar het einde van de schitterende carrière van Sven betekent niet dat Crelan uit de wielersport verdwijnt", vertelt CEO Luc Versele. "Onze bank wil zich blijven engageren in die mooie sport en staat klaar om blijvend jong aankomend talent te ondersteunen. De verfrissende aanpak van Timmy Simons en Geert Vanhoof en hun ploeg sprak ons aan en we zijn dan ook bijzonder verheugd dat we samen met hen de ploeg nog meer uitstraling en toekomstperspectief kunnen geven."

Overeenkomst van vier jaar

"Natuurlijk zijn we ook verheugd dat we de sponsor kunnen worden van de gedoodverfde opvolger van Sven Nys, Wout Van Aert", gaat Versele voort. "Crelan gaat dus volop voor een succesvol en mooi afscheidsseizoen voor Sven en voor een mooie toekomst met Crelan-Vastgoedservice. De overeenkomst loopt vanaf 1 januari 2016 tot eind 2019."

Bij Vastgoedservice wordt enthousiast gereageerd. "Crelan staat synoniem voor stabiliteit en loyaliteit", aldus teammanager Geert Vanhoof. "Het profiel dat ook ons team nastreeft. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende vier jaar samen grootste dingen kunnen bereiken in de wielersport."

Wat met de overlapping?

Geen sportliefhebber die hier iets kan op tegen hebben. Zoals ook Sven Nys zelf opmerkte: "Ik ben verheugd dat Crelan in de veldritsport blijft. Dat is bijzonder positief nieuws."

Eén kleine kanttekening: van 1 januari 2016 tot en met het einde van het seizoen -dik anderhalve maand dus- rijden Sven Nys en Wout van Aert met gelijklopende belangen. Tenminste, ze dienen allebei dezelfde hoofdsponsor. "De KBWB zag er geen graten in dat de twee projecten tijdens de laatste maanden van Nys' carrière naast mekaar zullen bestaan", weerlegt zowel Versele als de teamleiding van Vastgoedservice-Golden Palace.

"Veldrijden is en blijft een individuele sport. En wees gerust, Sven is sportman in hart en nieren. Eentje die graag zelf wint. Als het tot een duel komt, zullen geen cadeaus uitgedeeld worden. Ook al ben ik er van overtuigd dat Sven wel sympathie heeft voor Van Aert."

Foto's: ©Photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!