Tom Meeusen rijdt té snel en wordt uit koers gezet

Tom Meeusen rijdt té snel en wordt uit koers gezet

Tom Meeusen is fantastisch aan de vijfdaagse Ronde van Slowakije begonnen. Alhoewel... Iets té goed naar de mening van de jury. Tijdens een afvallingswedstrijd dubbelde hij de concurrentie, maar... werd toch uit koers gezet. "Ik heb in elk geval show geleverd", klonk het bij de Essenaar.

De Okolo Slovenska beleefde vanavond eerst zijn ploegvoorstelling, gevolgd door een afvallingskoers. Hoewel die zou beslissen wie morgen de openingsrit in het geel rijdt, werd het een ware klucht, zo lezen we op de teamwebsite van Telenet-Fidea. Tom Meeusen was zo sterk dat hij op het rondje van 250 meter het hele deelnemersveld dubbelde.

Meeusen dacht dan ook dat hij de afvalling won, maar dat was duidelijk een foute redenering. Vermits hij op een gegeven moment als laatste over de streep bolde (na het dubbelen van de rest), moest hij uit koers. De ploegleiding haastte zich naar de Slowaakse jury, maar die sleurde er het reglement bij dat de renner die in een afvalling een ronde voorsprong neemt gewoon weer in het peloton terecht komt en bijgevolg dient mee te spurten voor zijn plaats. "Een afvalling is geen puntenkoers. De regels zijn anders", stelde de jury en daarmee was de kous af.

Meeusen liet het niet aan zijn hart komen. Hij werd uiteindelijk vijfde. "Aanvankelijk was ik inderdaad ontgoocheld", vertelt hij op de teamwebsite van Telenet-Fidea, "maar uiteindelijk zie ik er wel het grappige van in. Ik heb in elk geval show geleverd." Het ligt voor de hand dat hij nu extra gemotiveerd aan de volgende etappes begint.

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!